Ugrás a fő tartalomra

Eugénia, a végzet sertése.Rendhagyó és csodálatos eseményre hívjuk minden érző szívű embertársunkat. Nevezhetném fotós workshopnak, de a jelen esemény jóval magasabb szinten rezeg, mondhatni már már az élet értelmét fejtegető kissé testszagú filozófus alsógatyáján megkötött és rögzült bizonytalan formájú sárgás folt peremvidékén kapirgálunk csepp zuzmót egy majd éhenhalt jávorszarvasbébinek aki ragyogó szemekkel néz a sarkvidéki fagyott éjszakába, az égre kiáltva az eltelt évmilliók egyetlen valós kérdését.
EUGÉNIA! Ez a név egybeforr mindennel ami a végzet felé halad az entrópia kanyargós ösvényén, mindennel ami sorsában hordja végzetét ami halálra született az első perctől fogva, és ennek tudatában járja az élet ösvényét a szenvedés szilánkjaitól felszaggatott lábakkal, vérző tagokkal, összeszorított foggal várva azt, ami végre megszabadíthatja e világban való kínjaival terhes létezésétől.
Ne hagyjuk hogy az empátia apátiába fordulva eltakarja szemünk elől minden érző létező árnyat vető lény szenvedését.

Az előadás hajnalban kezdődik az ól előtt!

Szátylaki Ühümér előadja a fájdalmas természetanya januári siratódalát amit állva könnyezve kéretik meghallgatni ha valaki elfojthatatlan kényszert érez a harsány zokogásra, vonyításra kérjük ne fogja vissza magát.

A modern balett után közösen elénekeljük a himnuszt és meghallgatjuk Khribbitz Emőke, Óda a disznósajtba ragadt hónaljszőr hajnalairól című hőseposzát, amivel több száz éve először sikerült háttérbe szorítanunk a vogon költészetet, és egyúttal újra felvirágoztatva a már már feledésbe merült földi poétizmus.

Elővezetik Eugéniát, majd Bhanuprakash Mathsyendra jóga oktató és központi fűtés szerelő másfél órás szattyanmalahagra jógát tart Eugéniának és természetesen nekünk akik csatlakozunk hozzájuk erre a karmafeszegető, csakrapattintó, auravillantó csodához amit most először és utoljára élvezhetünk Eugénia társaságában bátrabbak röföghetnek is kicsit neki, de ettől szinte biztos hogy elérzékenyül így készüljünk egy közös nagy sírásra a jóga végén!

Egyesével elbúcsúzunk Eugéniától egy erre a célra fenntartott kisméretű sátorban, ahol mindenkinek lehetősége lesz személyes eszmecserére, lelki gátak feloldására, terápiás módszerek alkalmazására önmaga vagy Eugénia felé kivetítve azt. Sajnos intimitásra itt már nem lesz lehetőség így aki szeretné megölelni megcsókolni az talán még belefér de többre nem ad lehetőséget a sátor és a szigorú hóhér.

Eugénia a kínpadra vezettetik és homloklebenye szétroncsoltatik ezzel tudattalan és fájdalommentes állapotba hozva őt, míg hideg acél hatol nyaki erei közé kiontva gőzölgő vérét a hideg kövekre. Míg Eugénia méltóságteljesen távozik mi csendben felmossuk összeesett fotós társainkat kikből a chi teljesen eltávozott. A teljesen kiürült chitartályukat megtöltjük szatmári szilvachível, vagy egy kis tököli guggolgatós chivel. Ezek után a munka folyhat tovább. Eddigre Eugénia vére már úgysem folyik tovább hisz már gondos kezek tartós epillációt végeznek rajta kis tűz segítségével ami mellett magunk is melegedhetünk és kihasználva a gyönyörű drámai fényeket amik Eugénia fenekére esnek, majd az őt perzselő ember arcáról pattannak a mennyezet felé, csodálatos képeket készíthetünk.

Miután végeztek Eugénia bikinivonalával és teljesen sima divatos fényt kapott a bőre, eljött az idő ahhoz a ponthoz, ahol Eugénia nagyban hasonlít nagyanyám régi bükkfa szekrényére aminek eltűnt a kulcsa...valahogy ki kell nyitni! Nyissuk ki Eugéniát!

Itt figyelhető meg leginkább az entrópia hiszen a szervei testen kívül is gyönyörűen mutatnak de mégis csak valami visszafordíthatatlan gondolat kering bennem, míg Bhanuprakash mester zokogva indítja újra a fűtést az ólban, Ühümér gyors szenvedélyes táncba kezd de mikor többesszer csúszik el Eugénia húgyhólyagján megszégyenülve a sarokba áll és duzzog. Mi persze fotózunk és gyönyörű megkapó fotókat készítünk ezen a nagyon különleges helyszínen.
Közösen utoljára elbúcsúzunk Eugénuiától majd végigkóstoljuk a testvéréből készül már kész termékeket. Sírunk. De csak kicsit mert kurva finom.

A workshop teljes bevételét Eugénia hátrahagyott gyermekeinek ajánljuk.Mindez február 9-11-én lesz
Nem...nem vicc volt...lesz rendes kiírás is de ezt nem bírtam kihagyni :)
Kétszer négy ember jöhet velem. Egy-egy napos meló lesz gyönyörű terepen, olyanoknak akik szeretnének többet tudni a riportfotózásról és gyakorlatra van szükségük. Eugénia ott lesz! És te? :D
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…