Ugrás a fő tartalomra

A nyúlszar paradoxon.

Szeretném leszögezni az elején hogy én csípem Bear Gryllst. Amit az a fószer végigcsinál az nem semmi! Jeges vízbe ugrálni, minden gusztustalan csúszómászót megenni, elefántszarból folyadékot préselni és meginni, hát ez nem gyerekjáték....
Minap erdőben bandukolt ahol talált egy adag rénszarvasszart. Pici dekoratív csokibogyók.
Ezt a régiek mint a multivitamint fogyasztották! -Közli Bear
Hopp be is kap egyet kettőt belőle miközben kitér arra hogy bizony ezek az állatok gyors emésztéssel vannak megáldva így voltaképp az anyagok nagyrésze (vitaminok, ásványi anyagok) megmaradnak benne ami nekünk segíthet a túlélésben. A Nyulak -magyarázza Bear -minimum egyszer megeszik az ürüléküket hogy a tápanyagokat jobban felhasználják.
Nos itt bennem létrejött egy kis logikai görcs.
Adott egy túlélési helyzet, ahol én mint túlélni vágyó szimbiózisba kerülök egy nyúllal. Nevezzük Dezsőnek.
Na most akkor én honnan tudhatom meg, hogy Dezső elsőre szarja ki, vagy már a második körben? Mert ugyebár ha első körben akkor túlélem, ha másodikban akkor kinkeserves halálom előtt felzabálok egy másfél marék nyúlszart teljesen feleslegesen.
Megoldásnak tűnhet hogy megnézem Dezső szája szélét és ha szaros akkor gyanakodhatok hogy megelőzött. Vagy esetleg szarás után rárohanok a nyúlra és még mielőtt bármit tehetne kizabálom alóla.
Nem tudom.....ötletek?

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Arról nem is beszélve, ha két lépést arrébb megy, akkor azt eszi meg, amit a nyúl szarás előtt... Minek ennék szart, ha ott van az "eredeti" vitaminforrás..??
Névtelen üzenete…
Na már most miért ne enném meg a Dezsőt?
Névtelen üzenete…
A nyulakra jellemző a cökotrófia (álkérődzés) jelensége. A nyulak, és általában a nyúlfélék cökotrófiáját az jellemzi, hogy a bélcsőben kétféle bélsár képződik, amelynek az egyikét az állat rendszeresen elfogyasztja. Az elfogyasztásra alkalmas bélsarat lágy bélsárnak vagy cökotrófnak, amelyet pedig nem vesz fel a nyúl, kemény vagy valódi bélsárnak nevezik. A lágy bélsár 5-10 kicsiny golyóból álló és fürt formájában megjelenő bélsárkonglomerátum, amit vékony nyálkaburok tart össze. A lágy bélsarat a végbélnyílásban való megjelenéskor az állat beszívja a szájába, majd rágás nélkül lenyeli a gyomrába, ami ott önálló golyócskákra esik szét és keveredik a gyomortartalommal. A lágybélsár-evés tulajdonképpen táplálóanyag újrafelvételi folyamat, amely során fehérjéhez, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz jut az állat. A lágy bélsár termelődése a szilárd takarmányra való áttéréssel veszi kezdetét. Ürülése a táplálkozási ritmustól függ. Adagolt takarmányozáskor annak kezdetét, ad libitum etetéskor a fogyasztási csúcsot követő 8-12 óra múlva várható.
gazdászlány üzenete…
hali!

nos a nyúlnál ez úgy működik, hogy a vakbele tárolja ezeket a vitaminokat, cellulózt egyebeket. Az első produktumot úgy tudjuk megkülönböztetni a másodiktól, hogy... nos konzisztenciája kissé más. Puhább, lágyabb és ragacsosabb, míg a második adag a szokványos nyúltermékek állagának felel meg. Magát a folyamatot cökotrófiának hívják és a nyulaknál inkább csak a nagyobb cellulózhasznosításban van szerepe. :)
Balassa László üzenete…
na jó azt hiszem célszerűbb lesz vinnem magammal pár tablettát mintsem Dezső ürülékének nyálkatartalmát vizsgálgatni....miért nem esszük meg Dezsőt? Hát mert ő Dezső...és a Dezsőket nem szokás csak úgy uk muk fuck megenni! :) ergo ha csak úgy nűlszart találok Dezső nélkül akkor azt csak az ízéért fogyasszam..... :)
Gabesz üzenete…
Az élet nagy kérdései Laci...:D:D
fotóriporter üzenete…
Bear Grylst sokan nem tartják hitelesnek, mióta pár túlélő helyszínét bemutatták, hogy párszáz méterre autók száguldanak az országúton. Persze ettől még nem biztos, hogy könnyebben elkapod a nyulat, mint a bogyóját.
Balassa László üzenete…
Tudod az egy dolog hogy mennek az autók de hogy engem kalasnyikovval nem kergetnél be a jeges vízbe, vagy vennél rá hogy megegyek nyersen egy csigát nem is beszélve egy birkaszemről vagy medveszarról úgyhogy azt gondolom akit zavarnak az autók az nyugodtan odamehet és kipróbálhatja magát n kihagyom :)
Csikós Árpád üzenete…
Nem vitás, nem vitás, finom a nyúlpaprikás!
Vaffi üzenete…
A nyulat csak sütve, a szarát meg sehogy

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Samyang F2,8/14mm teszt Balassa módra! :)

A Leitz Hungária egyik legszimpatikusabb mondata az volt hogy a teszt alatt maradj végig önmagad! Iszonyatos megkönnyebbülés volt nekem mert akik ismernek személyesen tudják hogy ami a szívemen a számon és hogy nem tudok kibújni a bőrömből.
Mikor megláttam a 14-es Samyangot az volt az első két gondolatom hogy:
1: Ez nagyon sérülékenynek tűnik a kis domború pofikájával,
2: Na most én mit csináljak ezzel?Első körben kimentem kék órában a dunapartra hogy na akkor most aztán megcsináljuk a tipikus kékórás lánchidas parlamentes förtelmet mert bizony ez erre való! (NEM!) Igazából nem is volt kedvem elővenni és akkor jutott eszembe hogy maradjak önmagam... Jó de akkor mi a fészkes fenét kóválygok a dunaparton mint gólyafos a levegőben ahelyett hogy mennék a dolgomra! Én megrögzött szociofotós vagyok. Arcokkal, történetekkel dolgozom. És még valami! Folyamatosan azt tanítom hogy hacsak nem igazolványképet csinálunk akkor mutassunk meg minél többet az alanyunk hátteréből környezetéből mert a…

Csak ez lehetek

Pici sötét szoba....koszos bomladozó ágyak.

A földet ürülék borítja. Mennyezetről lógó apró izzó fénye dereng. Romlott hús szaga keveredik emberi vizelettel. Az ágyon gyerekek fekszenek.  Tizennyolcan laknak a kétszobás vályogházban. Egyik legsötétebb sarokban valami neszez...közelebb megyek...takarók között cseppnyi baba fekszik.  Beteg. Nem tudják mi baja van. Nincs pénz gyógyszerre. Nincs pénz orvosra. Nincs pénz buszra az orvosig. Félretették....lehet hogy megmarad...ha elég erős. Közelebb lépek, lábam megcsúszik, szandálom vöröses barna csíkot húz a földön friss ürülékből... Résnyire nyitott száján sipolva szalad a levegő...apró fogai koromfeketék...majd megmozdulnak. Fél tucanyi döglégy mászik ki a résnyire nyitott ajkak közül.  Még él...de a legyek már a szájába petéztek... Pár órája még egy üszkösödő láb savanyú, lassan bomló szagát éreztem alig pár centire az arcomtól, és nem gondoltam hogy jön még rosszabb.

De hiába...én erre vagyok alkalmas.  Tudom hogy még saját feleségem…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…