Ugrás a fő tartalomra

Miért pont Panerai?

Miért pont Panerai?
Mint a férfiak jó része én is kütyümániás vagyok...na persze nem minden kütyüvel foglalkozom, igazából késekre és órákra vagyok specializálódva. Na jó a kamerákat is szeretem :) Az a generáció vagyok aki még Doxa órát kapott a szülőktől (az én esetemben nagyszülőktől) mint családi kincset. Ez mindig apáról fiúra szállt ebben az időben, és az én esetemben nem Doxa volt, hanem egy Marvin.Persze ahogy az ember cseperedik változik az ízlése is. Valahogy nekem a svájci órák mindig túl úriasak voltak...mindig egy öltöny ujja alatt foglaltak helyet egy sikeres üzletemberen. Én nem is lehetnék távolabb ettől a képtől és még véletlenül sem akartam soha hasonlítani rá. Csibész vagyok és maradok is az a kilencedik kerületi ( tessen többször elolvasni mert kezdek neheztelni azokra akik lenyolckerületiznek ) nagypofájú verekedős suhanc aki voltam. Így aztán idővel lemondtam a svájciak remekműveiről mert nekem hiányzott belőlük valami.
Aztán egy nap megláttam egy kis tengeralattjáró makett mellett egy órát egy szalonban, és a lábam majd kifutott alólam a gyönyörtől. Egyszerű mégis gyönyörű dizájn, egyszerűen tökéletes volt, amiről nekem nem jutott eszembe rögtön egy öltöny, sokkal inkább egy bőrdzseki, és egy olyan figura akivel tudtam azonosulni.Hab volt a tortán mikor megtudtam, hogy eredetileg katonáknak gyártott darabokról van szó de eddigre már tombolt a szerelem. Minden elvárásnak megfelelt.
Egyszerű könnyen áttekinthető számlap, robusztus felépítés, magas fokú vizállás, és a legfontosabb hogy erősen világít a sötétben, mivel én minden felébredésnél éjjel megnézem hány óra van.


Abban a pillanatban eldőlt hogy ha valaha szeretnék egy olyan órát amit életem végéig hordok akkor az ez lesz. Valahogy akárhányszor ránéztem, és így van a mai napig, nem magamat látom,hanem egy szerethető csibészt aki legalább olyan jó barát tud lenni mint amilyen ijesztő ellenség, (na jó ez mondjuk még nincs meg bennem de majd fejlődöm :) ) és szívesen azonosultam ezzel a figurával. Biztos vagyok benne hogy a svájci óraiparban vannak sokkal drágább, komolyabb, kifinomultabb darabok, engem mégis ez az Olasz Svájci hibrid fogott meg és jelenleg nincs olyan óra amire elcserélném.

Szeretem az egyszerűséget, szeretem hogy kevés ruhám van, mindazonáltal az apró dolgokban nagyon szeretem a minőséget és a luxus közelségét, kár is lenne tagadni...nekem ezek az apró dolgok a hab az élet tortáján.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…

Lépésről lépésre....avagy hogyan csináld.

Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését....láthatóan nem egy lehetetlen dolog....