Ugrás a fő tartalomra

Neked van a fotóstáskádban? Kellene!

Munkám során elég változatos terepeken mozgok. Kórházaktól kezdve nyomornegyedekig, foglalt házakon át drogtanyákig. Ne értsetek félre én szeretem ezt.
Magam választottam és élvezem csinálni. Szeretem az adrenalinlöketeket mikor kihalt gyárépületekben megtalálom az ottlakókat, szóba elegyedek velük.
Mivel ilyen terepen is mozgok, a táskámban (méginkább a zsebemben) vannak olyan dolgok amit nem feltétlenül minden fotós hord magánál, pedig sokszor szükség lehet rá.
Ilyen dolog a megfelelő zsebkés. Aki ismer tudja hogy zsebkés nélkül egy tapodtat sem megyek. Elmondom miért..... sokan azt hiszik hogy önvédelem céljából van nálam de az ok sokkal prózaibb.
Szenvedtem el úgy autóbalesetet, hogy nem tudtam kiszállni mert beszorult az övem....sokat adtam vona egy éles késért akkor...persze nem volt nálam. (gyerekkoromban megszúrtak kétszer a kilencben így ezért is van nálam mindig, de sokkal többet használtam menekülésre, mintsem támadásra) Összességében igazán kis helyet foglal, és sokszor nagyon jól tud jönni ha van a táskádban, vagy a zsebedben egy zsebkés.

A Bladeshop jóvoltából mostantól ez a gyönyörűség kisérhet el az útjaimra, természetesen nem Magyarországon hisz otthon meghaladja a hordható méretet (9,8cm a penge) de nálunk 12 cm a határ így bőben belefér.

 

Késes körökben nem kell bemutatnom a ZT-t azaz Zero Tolerance késeket. Strapabírásukról, megbízhatóságukról és a kiválló anyaghasználatról híres darabok. Ez a példány amit a Bladeshoptól kaptam, titánium nyéllel és S35VN pengeanyaggal készül. Frame lock zárszerkezetű és rugós késeket megszégyenítő gyorsasággal nyitható a kis kilógó acéltüske megpöckölésével. A penge formálya kifejezetten vágásra van kialakítva de próbálgatás közben kiderült hogy akár szalonnázni, akár vajaskenyeret kenni vagy almát hámozni is kitűnően lehet vele.




A penge csapágyazott így nagyon könnyű járású de magától kizárt hogy kinyíljon. Fogása nagyon ergonomikus, nem egy olyan darab amin megcsúszna a kezed. Nem túl nehéz de iszonyatosan masszív darab. A kőmosás gyönyörű rajta így nem feltünő csillogó darab. Összességében hibátlan kés és azt hiszem jó darabig hálás leszek a bladeshopnak ha ki kell vágnom magam valahonnan vagy épp csak kajálni ülök le vele egy fárasztó nap után. Meg sem lep, hogy egy kilencedik kerületi cég támogat a munkámban. Azt hiszem ha ruha kell a terepre, akkor is őket fogom megkeresni, mert már átböngésztem a weboldalukat érdemes bekukkantani az órák, és a ruhák közé is, vannak igen korrekt cuccok...


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nyúlszar paradoxon.

Szeretném leszögezni az elején hogy én csípem Bear Gryllst. Amit az a fószer végigcsinál az nem semmi! Jeges vízbe ugrálni, minden gusztustalan csúszómászót megenni, elefántszarból folyadékot préselni és meginni, hát ez nem gyerekjáték.... Minap erdőben bandukolt ahol talált egy adag rénszarvasszart. Pici dekoratív csokibogyók. Ezt a régiek mint a multivitamint fogyasztották! -Közli Bear Hopp be is kap egyet kettőt belőle miközben kitér arra hogy bizony ezek az állatok gyors emésztéssel vannak megáldva így voltaképp az anyagok nagyrésze (vitaminok, ásványi anyagok) megmaradnak benne ami nekünk segíthet a túlélésben. A Nyulak -magyarázza Bear -minimum egyszer megeszik az ürüléküket hogy a tápanyagokat jobban felhasználják. Nos itt bennem létrejött egy kis logikai görcs. Adott egy túlélési helyzet, ahol én mint túlélni vágyó szimbiózisba kerülök egy nyúllal. Nevezzük Dezsőnek. Na most akkor én honnan tudhatom meg, hogy Dezső elsőre szarja ki, vagy már a második körben? Mert ugyeb

Van Dyke technika....Cianotípia barna változat.

Ismertetek pár technikát azoknak akik foglalkoznak cianotípiával és hasonló eljárásokkal....a Van Dyke technika a cianotípia egy változata ám a végeredmény ez esetben egy barna nyomat. Lényeges dolog amit rengetegen kihagynak az a papír enyvezése. Nyúlenyvvel a papírt lekezeljük majd két napig pihenni hagyjuk. Az enyv hatására a papíron megjelenő fotó jóval sötétebb tónusú, kontrasztosabb lesz. a Recept: ferri-ammónium-citrát  : 9gramm, 33cc desztilláltvízben keverve míg áttetsző zöldes nem lesz. Bórkősav : 1,5gr 33cc desztillált vízben oldva ezüstnitrát : 3,8gr 33c desztillált vízben oldva Elsőnek keverjük a ferri amonnium citrátot a borkősavval....öntsük egybe a két folyadékot és lassú határozott ringatással keverjük el.... Az ezüstnitrátot lassan, óvatosan keverjük hozzá kissebb adagokként, hasonló mód keverve. A végeredmény egy áttetsző zöldes folyadék....ha nem áttetsző akkor valószínűleg kuka..... Fontos! a folyadék nem fényérzékeny amíg meg nem szárad! Ettől füget