Ugrás a fő tartalomra

Miért nem? Avagy miért nem vagy sikeres fotós.Miért van az hogy nem jön össze a dolog? Miért nem vesznek sehol komolyan? miért nem tudsz előre jutni?
Lássuk vegyük át szép sorjában....
Fogd meg az összes indokodat szépen, az olyanokat hogy : Túl sok fotós van, nincs elég jó gépem, merazsidókillumitaniirányítmindent, a szemét xy engem koppint és neki megy nekem nem, reggelig sorolhatnám...szóval fogjuk szépen ezt mint és hajítsuk olyan messze amennyire csak lehetséges.
Miért?
Azért mert nem igaz!
Ez csak egy gyenge ember kifogáshalmaza azért hogy ne kelljen felelősséget vállalnia önnön már bocsánat de balfaszságáért...a piac nyitott mindenki számára....
Az a baj hogy mire rájössz, hogy te voltál a hibás már késő!
Addig okoltál mindenki mást, hogy mire megvan a megoldás már elment az idő és egy pifulladt álmon ücsörögsz, mert soha az életben nem voltál elég erős hozzá hogy megvalósítsd!
Azt várod mikor csinálja valaki meg helyetted? Majd az egyetem, majd a művészszövetség, majd a galéria?
Figyelj ezek pont mind leszarják, hogy veled mi lesz!
Veled csak TE tudsz érdemben foglalkozni, mert senki más nem fogja megtenni neked!
Minél előbb megvan ez a pont, annál előbb elkezdhetsz haladni az önsajnálat helyett.
Ne kritizálj, okolj senkit azt csak a hülyék csinálják, csak energiát veszítesz vele. Ha valami nem tetszik fordulj el és folytasd az utad, tedd a dolgod...majd ha fent vagy már esetleg visszaszólhatsz, de akkor is csak építő jelleggel...a rombolás a gyenge, tehetetlen emberek sajátja...te építs!
Bármit tűzöl ki magad elé soha ne állj meg...lassíthatsz, pihenhetsz, átgondolhatod de soha az életben nem állhatsz meg!
Ha az utadba kerül valami, kikerülöd vagy átléped de nem hagyod hogy megakasszon.
A saját mentalitásod a legnagyobb ellenfeled!
Ne hagyj semmit holnapra! Az nem garantált hogy még holnap is élsz, ezt megtanultam a saját bőrömön.
Folyamatosan tanulj! Ezt soha ne hagyd abba mert megakadsz!
Mindig maradj nyitott az új dolgokra!
Aki bezárkózik az meghal. Megakad a művészetében nem fog újat alkotni, unalmassá, állóvízzé válik.
Nálam ilyen a tanulás....nem vagyok szimpatikus mert nem szimpátiaversenyre jöttem.
Ha egy hátbaveregetés meg pár ködös Müller Péter idézet kell akkor rossz helyre jöttél.
Lebegni egy illúziólufin hogy még magasabbról zuhanj pofára nem az én utam.
Nálam munka zajlik.
Nehéz, néha kínkeserves de értékes munka és nem üres kézzel mennek haza az emberek.
Célokat adok nekik és utat a megvalósításhoz...a többi már csak rajtuk múlik....a többi már csak rajtad múlik....

A következő ingyenes workshop Márciusban indul Magyarországon.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Samyang F2,8/14mm teszt Balassa módra! :)

A Leitz Hungária egyik legszimpatikusabb mondata az volt hogy a teszt alatt maradj végig önmagad! Iszonyatos megkönnyebbülés volt nekem mert akik ismernek személyesen tudják hogy ami a szívemen a számon és hogy nem tudok kibújni a bőrömből.
Mikor megláttam a 14-es Samyangot az volt az első két gondolatom hogy:
1: Ez nagyon sérülékenynek tűnik a kis domború pofikájával,
2: Na most én mit csináljak ezzel?Első körben kimentem kék órában a dunapartra hogy na akkor most aztán megcsináljuk a tipikus kékórás lánchidas parlamentes förtelmet mert bizony ez erre való! (NEM!) Igazából nem is volt kedvem elővenni és akkor jutott eszembe hogy maradjak önmagam... Jó de akkor mi a fészkes fenét kóválygok a dunaparton mint gólyafos a levegőben ahelyett hogy mennék a dolgomra! Én megrögzött szociofotós vagyok. Arcokkal, történetekkel dolgozom. És még valami! Folyamatosan azt tanítom hogy hacsak nem igazolványképet csinálunk akkor mutassunk meg minél többet az alanyunk hátteréből környezetéből mert a…

Csak ez lehetek

Pici sötét szoba....koszos bomladozó ágyak.

A földet ürülék borítja. Mennyezetről lógó apró izzó fénye dereng. Romlott hús szaga keveredik emberi vizelettel. Az ágyon gyerekek fekszenek.  Tizennyolcan laknak a kétszobás vályogházban. Egyik legsötétebb sarokban valami neszez...közelebb megyek...takarók között cseppnyi baba fekszik.  Beteg. Nem tudják mi baja van. Nincs pénz gyógyszerre. Nincs pénz orvosra. Nincs pénz buszra az orvosig. Félretették....lehet hogy megmarad...ha elég erős. Közelebb lépek, lábam megcsúszik, szandálom vöröses barna csíkot húz a földön friss ürülékből... Résnyire nyitott száján sipolva szalad a levegő...apró fogai koromfeketék...majd megmozdulnak. Fél tucanyi döglégy mászik ki a résnyire nyitott ajkak közül.  Még él...de a legyek már a szájába petéztek... Pár órája még egy üszkösödő láb savanyú, lassan bomló szagát éreztem alig pár centire az arcomtól, és nem gondoltam hogy jön még rosszabb.

De hiába...én erre vagyok alkalmas.  Tudom hogy még saját feleségem…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…