Ugrás a fő tartalomra

Miért nem? Avagy miért nem vagy sikeres fotós.Miért van az hogy nem jön össze a dolog? Miért nem vesznek sehol komolyan? miért nem tudsz előre jutni?
Lássuk vegyük át szép sorjában....
Fogd meg az összes indokodat szépen, az olyanokat hogy : Túl sok fotós van, nincs elég jó gépem, merazsidókillumitaniirányítmindent, a szemét xy engem koppint és neki megy nekem nem, reggelig sorolhatnám...szóval fogjuk szépen ezt mint és hajítsuk olyan messze amennyire csak lehetséges.
Miért?
Azért mert nem igaz!
Ez csak egy gyenge ember kifogáshalmaza azért hogy ne kelljen felelősséget vállalnia önnön már bocsánat de balfaszságáért...a piac nyitott mindenki számára....
Az a baj hogy mire rájössz, hogy te voltál a hibás már késő!
Addig okoltál mindenki mást, hogy mire megvan a megoldás már elment az idő és egy pifulladt álmon ücsörögsz, mert soha az életben nem voltál elég erős hozzá hogy megvalósítsd!
Azt várod mikor csinálja valaki meg helyetted? Majd az egyetem, majd a művészszövetség, majd a galéria?
Figyelj ezek pont mind leszarják, hogy veled mi lesz!
Veled csak TE tudsz érdemben foglalkozni, mert senki más nem fogja megtenni neked!
Minél előbb megvan ez a pont, annál előbb elkezdhetsz haladni az önsajnálat helyett.
Ne kritizálj, okolj senkit azt csak a hülyék csinálják, csak energiát veszítesz vele. Ha valami nem tetszik fordulj el és folytasd az utad, tedd a dolgod...majd ha fent vagy már esetleg visszaszólhatsz, de akkor is csak építő jelleggel...a rombolás a gyenge, tehetetlen emberek sajátja...te építs!
Bármit tűzöl ki magad elé soha ne állj meg...lassíthatsz, pihenhetsz, átgondolhatod de soha az életben nem állhatsz meg!
Ha az utadba kerül valami, kikerülöd vagy átléped de nem hagyod hogy megakasszon.
A saját mentalitásod a legnagyobb ellenfeled!
Ne hagyj semmit holnapra! Az nem garantált hogy még holnap is élsz, ezt megtanultam a saját bőrömön.
Folyamatosan tanulj! Ezt soha ne hagyd abba mert megakadsz!
Mindig maradj nyitott az új dolgokra!
Aki bezárkózik az meghal. Megakad a művészetében nem fog újat alkotni, unalmassá, állóvízzé válik.
Nálam ilyen a tanulás....nem vagyok szimpatikus mert nem szimpátiaversenyre jöttem.
Ha egy hátbaveregetés meg pár ködös Müller Péter idézet kell akkor rossz helyre jöttél.
Lebegni egy illúziólufin hogy még magasabbról zuhanj pofára nem az én utam.
Nálam munka zajlik.
Nehéz, néha kínkeserves de értékes munka és nem üres kézzel mennek haza az emberek.
Célokat adok nekik és utat a megvalósításhoz...a többi már csak rajtuk múlik....a többi már csak rajtad múlik....

A következő ingyenes workshop Márciusban indul Magyarországon.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…