Ugrás a fő tartalomra

8 O X Y G E N




Imádom a matematikát...had magyarázzam el miért nyolc.
A nyolcas szám a fibonacchi számsor hatodik száma...a hatos szám a legkissebb tökéletes szám.
Emellett a nyolcadik elem az oxigén.
Az oxigén ami a növekedés elmaradhatatlan eleme.

Minden összeállt egy pillanat alatt, mintha nem is én raktam volna össze, hanem csak várt volna rám mikor fedezem végre fel.
No de haladjunk mi a fenét akarok én ezzel a nyolcassal....
A sokadik workshop után könnyebben átlátom mi az amin javítanom kellett, és mi az ami a leghasznosabb, amiben a legnagyobb lökést tudom adni.

Szükségszerű lett, hogy leválasszam azokat az embereket akik nem teljesen kezdő szinten vannak, és csak egy lökés hiányzik nekik hogy elérjék azt amiért dolgoznak...sokszor csak egy komplexebb nézőpont hiányzik. Azt a pici plusszt amit a dolgok háttérismerete, szemiotika, kultúrantropológia, pszichológia, ad azt nem pótolhatja semmilyen eszköz, vagy technika, de ezek ismerete az, ami kiemelhet valakit a tömegből.
Ezzel lehet egy fotót, festményt, vagy bármilyen képzőművészeti alkotást úgy finomhangolni, hogy beszédesebb, több legyen, érzéseket gerjesszen.

A másik dolog ami elengedhetetlen az a helyes marketing, tipográfia, és arculat kialakítása...itt a legkissebb hibán elcsúszhat az egész, és rendszerint el is csúszik.

Maximum Nyolc emberrel tudok úgy foglalkozni, hogy minden kérdésre válaszolni tudjak, mindent át tudjunk beszélni.
A cél az, hogy kialakuljon egy egységes arculat, erőteljes marketing, felismerhető és a fotóshoz köthető tipográfia, a képek komlexebb átgondolása és olyan szemiotikai rendszer használata ami nemzetközi szinten kommunikál a befogadóval.

Egy nagyon komplex elméleti képzésen fogtok részt venni, ahol a fotózás csak kikapcsolódás lesz de természetesen szerepel a programok közt.
A jelentkezés ez esetben bemutatkozással, portfolióval történik, mivel csak nyolc embernek van lehetősége részt venni a workshopon ezért szelektálni fogok köztetek. Figyelni fogom a képi világotokat, jelenlegi marketingeteket, befogadóképességeteket. A nyolc ember aki bekerül egy komplett arculattal, marketingtervekkel, témaötletekkel, és olyan tudásanyaggal térhet haza, ami befolyással lehet a teljes képi világára és végső esetben ez is a cél...

2016 Március 14-21 között szervezem meg a workshopot 8 ember számára.
A jelentkezéseket a portfóliókkal bemutatkozásokkal a fotobalassa@gmail.com címre várom.
Akit egyszer véglegesítettem az többet nem kerül ki a csoportból, tehát ha megtelünk új tag felvételére csak akkor van lehetőség, ha valaki lemondja a részvételt.

A jelentkezéseket ezennel megnyitom a Master Class előtt.

A Master class árai megeggyeznek a két előző workshop áraival, tehát 300 euro amiben a szállás illetve az helyszínen való utazgatás benne foglaltatik.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nyúlszar paradoxon.

Szeretném leszögezni az elején hogy én csípem Bear Gryllst. Amit az a fószer végigcsinál az nem semmi! Jeges vízbe ugrálni, minden gusztustalan csúszómászót megenni, elefántszarból folyadékot préselni és meginni, hát ez nem gyerekjáték.... Minap erdőben bandukolt ahol talált egy adag rénszarvasszart. Pici dekoratív csokibogyók. Ezt a régiek mint a multivitamint fogyasztották! -Közli Bear Hopp be is kap egyet kettőt belőle miközben kitér arra hogy bizony ezek az állatok gyors emésztéssel vannak megáldva így voltaképp az anyagok nagyrésze (vitaminok, ásványi anyagok) megmaradnak benne ami nekünk segíthet a túlélésben. A Nyulak -magyarázza Bear -minimum egyszer megeszik az ürüléküket hogy a tápanyagokat jobban felhasználják. Nos itt bennem létrejött egy kis logikai görcs. Adott egy túlélési helyzet, ahol én mint túlélni vágyó szimbiózisba kerülök egy nyúllal. Nevezzük Dezsőnek. Na most akkor én honnan tudhatom meg, hogy Dezső elsőre szarja ki, vagy már a második körben? Mert ugyeb

Van Dyke technika....Cianotípia barna változat.

Ismertetek pár technikát azoknak akik foglalkoznak cianotípiával és hasonló eljárásokkal....a Van Dyke technika a cianotípia egy változata ám a végeredmény ez esetben egy barna nyomat. Lényeges dolog amit rengetegen kihagynak az a papír enyvezése. Nyúlenyvvel a papírt lekezeljük majd két napig pihenni hagyjuk. Az enyv hatására a papíron megjelenő fotó jóval sötétebb tónusú, kontrasztosabb lesz. a Recept: ferri-ammónium-citrát  : 9gramm, 33cc desztilláltvízben keverve míg áttetsző zöldes nem lesz. Bórkősav : 1,5gr 33cc desztillált vízben oldva ezüstnitrát : 3,8gr 33c desztillált vízben oldva Elsőnek keverjük a ferri amonnium citrátot a borkősavval....öntsük egybe a két folyadékot és lassú határozott ringatással keverjük el.... Az ezüstnitrátot lassan, óvatosan keverjük hozzá kissebb adagokként, hasonló mód keverve. A végeredmény egy áttetsző zöldes folyadék....ha nem áttetsző akkor valószínűleg kuka..... Fontos! a folyadék nem fényérzékeny amíg meg nem szárad! Ettől füget