Ugrás a fő tartalomra

Az előadás.
Lássuk mit kell prezentálnom.....

Miről fog szólni?
Valami olyasmiról amiről a népmesék szoktak...hogyan lesz a paraszt legkissebb fiából királyfi fővadász bármicsaknemkukás.....
Komolyabban kéne? Osztálytársaim egy része sitten, egy része elvonón, egy része halott....
Anyám prostituált, apám lelépett, mivel senki nem tartott rám tartósan igényt nagyszüleim magukhoz vettek....
Olyan szegény voltam hogy a templom egerének is csókolommal köszöntem.
Aludtam utcán, loptam ételt, sorolhatnám reggelig....az a jó abban ha az ember a padlóra zuhan hogy ott elég stabil a talaj ahhoz hogy el lehessen rugaszkodni!
Én elrugaszkodtam...megfogadtam hogy addig fogok menni előre míg élek.
Megkerestem miben vagyok a legjobb.
Ha ez megvan akkor már sinen van minden....haladni folyamatosan....egyetlen fegyverem a semmi volt....azaz az hogy nincs semmim....tőlem nem lehet semmit elvenni....én nem tudok semmit elbukni....tehát bármit megtehetek.
Ez az ami nagyon sok emberből hiányzik...ezek a szárnyak amit ti magatok köttök gúzsba....ti nem akartok repülni! Minden adott lenne!
Te nem akarod!
Mert félted azt az épp hogy valamit, mi a kezedben van...félsz hogy elveszik tőled....
Had mondjak valamit!
Ha el lehet venni tőled akkor nem ért semmit, és sosem volt a tied!
Így indulj el az úton!

Mi az előadás célja:

Hát az, hogy a padló ahonnan elrugaszkodtam tele van ücsörgő emberekkel akiknek eszébe sem jut hogy el lehetne rugaszkodni!
Félreértés ne essék én semmit nem tehetek meg helyettük!
Nem élhetek helyettük.
Nem küzdhetek helyettük.
Nem indulhatok el vagy érkezhetek meg helyettük!
Én csak azt tudom elmesélni ami velem történt...csak azt tudom elmesélni hogyan lesz egy jövő nélküli senkiből egy olyan senki akinek van jelenje és jövője....hogyan érhetsz el bármit amit kitűzöl magad elé...persze tudni kell jól célt kitűzni....az én kitűzött céljaim közt érintőlegesen sem szerepelt az hogy milliomos akarok lenni....mi akartam lenni? Egész! Boldog.


Miért érdemes eljönni?
Hát ha már úton vagy és minden tökéletes minden célod elérted akkor max azért hogy igyunk egy kávét és cinkosul összekacsintsunk...ha nem...akkor talán tudok mutatni pár ajtót ami még nem jutott eszedbe....talán van pár út ami eddig nem tűnt fel vagy csak nem mertél rálépni.
Meglehet hiányzik valami...egy apró dolog...egy semmiség...ami pont arra elég hogy a mérleg nyelve valamerre eldőljön...na ezt a semmiséget viszem én haza szeptemberben.


Infó Rólam

Hát erre ott a google, a wikipédia, no meg a youtube....talán a weboldalam....
Én vagyok az a marha aki ingyen workshopot tartott otthon közel háromszáz embernek....csak mert meggyőződésem hogy a tudás nem pénzkereseti lehetőség hanem egy kötelesség....arra kötelez hogy továbbadjam....ha segíteni akarok magamon akkor rajtatok kell segítenem...ha boldog akarok lenni akkor titeket kell azzá tennem....kipróbáltam működik....ja...hogy a világon szinte mindenki mást mond? Tudom.....csak elképesztően keményfejű vagyok és rohadtul nem érdekel. Teszem a dolgom.

Szeptember harmadika. 18:00 H13


Előző előadások:

A worksop keménymagja...az elsők.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…

Lépésről lépésre....avagy hogyan csináld.

Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését....láthatóan nem egy lehetetlen dolog....