Ugrás a fő tartalomra

Az előadás.
Lássuk mit kell prezentálnom.....

Miről fog szólni?
Valami olyasmiról amiről a népmesék szoktak...hogyan lesz a paraszt legkissebb fiából királyfi fővadász bármicsaknemkukás.....
Komolyabban kéne? Osztálytársaim egy része sitten, egy része elvonón, egy része halott....
Anyám prostituált, apám lelépett, mivel senki nem tartott rám tartósan igényt nagyszüleim magukhoz vettek....
Olyan szegény voltam hogy a templom egerének is csókolommal köszöntem.
Aludtam utcán, loptam ételt, sorolhatnám reggelig....az a jó abban ha az ember a padlóra zuhan hogy ott elég stabil a talaj ahhoz hogy el lehessen rugaszkodni!
Én elrugaszkodtam...megfogadtam hogy addig fogok menni előre míg élek.
Megkerestem miben vagyok a legjobb.
Ha ez megvan akkor már sinen van minden....haladni folyamatosan....egyetlen fegyverem a semmi volt....azaz az hogy nincs semmim....tőlem nem lehet semmit elvenni....én nem tudok semmit elbukni....tehát bármit megtehetek.
Ez az ami nagyon sok emberből hiányzik...ezek a szárnyak amit ti magatok köttök gúzsba....ti nem akartok repülni! Minden adott lenne!
Te nem akarod!
Mert félted azt az épp hogy valamit, mi a kezedben van...félsz hogy elveszik tőled....
Had mondjak valamit!
Ha el lehet venni tőled akkor nem ért semmit, és sosem volt a tied!
Így indulj el az úton!

Mi az előadás célja:

Hát az, hogy a padló ahonnan elrugaszkodtam tele van ücsörgő emberekkel akiknek eszébe sem jut hogy el lehetne rugaszkodni!
Félreértés ne essék én semmit nem tehetek meg helyettük!
Nem élhetek helyettük.
Nem küzdhetek helyettük.
Nem indulhatok el vagy érkezhetek meg helyettük!
Én csak azt tudom elmesélni ami velem történt...csak azt tudom elmesélni hogyan lesz egy jövő nélküli senkiből egy olyan senki akinek van jelenje és jövője....hogyan érhetsz el bármit amit kitűzöl magad elé...persze tudni kell jól célt kitűzni....az én kitűzött céljaim közt érintőlegesen sem szerepelt az hogy milliomos akarok lenni....mi akartam lenni? Egész! Boldog.


Miért érdemes eljönni?
Hát ha már úton vagy és minden tökéletes minden célod elérted akkor max azért hogy igyunk egy kávét és cinkosul összekacsintsunk...ha nem...akkor talán tudok mutatni pár ajtót ami még nem jutott eszedbe....talán van pár út ami eddig nem tűnt fel vagy csak nem mertél rálépni.
Meglehet hiányzik valami...egy apró dolog...egy semmiség...ami pont arra elég hogy a mérleg nyelve valamerre eldőljön...na ezt a semmiséget viszem én haza szeptemberben.


Infó Rólam

Hát erre ott a google, a wikipédia, no meg a youtube....talán a weboldalam....
Én vagyok az a marha aki ingyen workshopot tartott otthon közel háromszáz embernek....csak mert meggyőződésem hogy a tudás nem pénzkereseti lehetőség hanem egy kötelesség....arra kötelez hogy továbbadjam....ha segíteni akarok magamon akkor rajtatok kell segítenem...ha boldog akarok lenni akkor titeket kell azzá tennem....kipróbáltam működik....ja...hogy a világon szinte mindenki mást mond? Tudom.....csak elképesztően keményfejű vagyok és rohadtul nem érdekel. Teszem a dolgom.

Szeptember harmadika. 18:00 H13


Előző előadások:

A worksop keménymagja...az elsők.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…

Eugénia, a végzet sertése.

Rendhagyó és csodálatos eseményre hívjuk minden érző szívű embertársunkat. Nevezhetném fotós workshopnak, de a jelen esemény jóval magasabb szinten rezeg, mondhatni már már az élet értelmét fejtegető kissé testszagú filozófus alsógatyáján megkötött és rögzült bizonytalan formájú sárgás folt peremvidékén kapirgálunk csepp zuzmót egy majd éhenhalt jávorszarvasbébinek aki ragyogó szemekkel néz a sarkvidéki fagyott éjszakába, az égre kiáltva az eltelt évmilliók egyetlen valós kérdését.
EUGÉNIA! Ez a név egybeforr mindennel ami a végzet felé halad az entrópia kanyargós ösvényén, mindennel ami sorsában hordja végzetét ami halálra született az első perctől fogva, és ennek tudatában járja az élet ösvényét a szenvedés szilánkjaitól felszaggatott lábakkal, vérző tagokkal, összeszorított foggal várva azt, ami végre megszabadíthatja e világban való kínjaival terhes létezésétől.
Ne hagyjuk hogy az empátia apátiába fordulva eltakarja szemünk elől minden érző létező árnyat vető lény szenvedését.