Ugrás a fő tartalomra

Balassa Workshop

Idén Áprilisban egy régi tervemet fogom megvalósítani.
Tartok egy négy napos workshopot ahol megpróbálom tudásom nagy részét megosztani mindenkivel.
Olyan dolgokról szeretnék beszélni nektek ami sok fotósworkshopon tabutéma.
Szeretnélek behatóbban megismertetni titeket a művészet és a fotográfia kapcsolatával.
Górcső alá venni mi az amiben egy XV-ik századi festő magasan felülmúlta a mai fotográfusok nagyon nagy részét a kompozíció területén. Miért nem elég ha ismertek minden technikai szabályt?
Miben rejlik az a bizonyos plusz ami kiemel valakit az átlag fotósok köréből?
Hogyan lehet egy téma esszenciáját megfogni függetlenül attól hogy egy Hasselbladdal, vagy egy Prakticával fotózol.
Hogyan kerüld el azt amit minden workshopon a fejedbe vernek és hogyan növessz saját fejet.
Ha mindezeken túl vagyunk akkor érinteni fogunk egy olyan témát ami Magyarországon nem hogy tabunak, de káromlásnak számít a fotósok, és egyéb művészek körében.
Beszélni fogunk arról, hogy hogyan építs Brand-ot, hogyan alakítsd ki a saját neved, hogyan reklámozz egy kiállítást vagy milyen tipográfiai alapszabályok vannak egy poszter vagy prospektus elkészítésénél. Ugyanis ezek ismerete nélkül fel fog kopni az állad mint fotós!
A photoshop használatára is ki fogunk térni mert a digitális fotográfia egyszerűen életképtelen nélküle. Fogok olyan egyszerű de nagyon hasznos trükköket tanítani nektek amikkel találkozhattok fotóim nézegetése közben is.

INGYEN.
Igen ingyen.
Ezen mindenki megütközik és mindenki szinte azonnal valami hátsó kis becsapást keres.
Ki kell hogy ábrándítsak mindenkit, nincs becsapás. Egészen egyszerűen azt látom hogy: "húszezerért beszélgetek veled félórát, harmincért fotózhatsz félmeztelen nőket a stúdiómban, sorolhatnám....aki ilyen "tudásra" vágyik az ne jöjjön el mert csalódást fogok okozni neki.
Egyszerűen meguntam hogy az emberek mindenből pénzt akarnak kisajtolni, mindent pénzzé akarnak tenni. A tudás megosztása nem kereseti lehetőség! Az kötelesség.
Ha valaha megérted a dolgok esszenciáját akkor rájössz arra is hogy nem birtokolhatod azt.
Csak továbbadhatod.

Ezen szellemben várok mindenkit szeretettel Áprilisban (ha megvan a végső dátum azonnal szólok)

facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/895095207180827/


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…

Lépésről lépésre....avagy hogyan csináld.

Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését....láthatóan nem egy lehetetlen dolog....