Ugrás a fő tartalomra

MŰ vészek

Piero Manzoni 
Én művész vagyok bazdmeg fizessék meg!
Édes istenkém hányszor hallottam ezt....a gyomrom fordul lassan fel tőle.
Tízmillió modell és esküvőifotós országa vagyunk, tízmillió művész országa.
-Én művész vagyok! fakad ki a ripacs.... -nem vagyok hajlandó mást csinálni nekem ez az életem, ÉN ALKOTOK! MINDENEM NEKTEK ADOM FIZESSETEK ÉRTE NEKEM IS ZABÁLNOM KELL!
Nos ha nem vagy hajlandó mást csinálni attól függetlenül, hogy a művészeted bármíly magas röptű a szart sem érdekli, akkor teljesen nyugodtan dögölj éhen.
DE ne fröcsögj közben a szemét világra aki nem ért meg téged, ne emlegess disznók elé szórt gyöngyöt.....meglehet a világnak van igaza, és egyszerűen érdektelen, öncélú, szemét amit csinálsz.
Tudom tudom....Van Gogh sem adta el a képeit....de csórikám dolgozott mellette ameddig csak tudott akár bányába is lement....
Régebben ez egyszerűbb volt mert a művészek megrendelésre dolgoztak mint jó iparosok, és kihullott az aki nem illett oda.
Most az önsajnálatban fetrengő mindenkit hibáztató roncsok korát éljük....
Megnemértett képzetlen művészek, akiknek kiapadt a könnycsatornája annyit sírtak önnön vállukon....
Volna egy szerény javaslatom.....menjetek el dolgozni!
Ne pöffeszkedjetek egy gigászira fingott egolufin....
A munka jót fog tenni....hasznosak lesztek és pénzt is kerestek....
Nincs semmi szakmátok? Hát ezen nem ártott volna előbb gondolkodni de semmi gond rengeteg képzés van, el lehet menni kőművessegédnek, útkarbantartónak, kertészetbe segédmunkásnak, a lapátot csak meg tudod fogni nem?
A munka legyen bármilyen is sosem szégyen!
Mások nyakán éklősködni, önsajnálatban vergődni, fröcsögni hogy micsoda kutya világ ahol nem kapsz enni ingyen...na ez! Ez a szégyen!

Megjegyzések

Sándor László üzenete…
http://www.youtube.com/watch?v=hWlT9zUcecQ

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…