2013. november 20., szerda

A Mammutszar élettani hatásai. (avagy nem minden az aminek látszik)


Kezdem úgy érezni hogy manapság vagy mindenki fotográfus vagy táplálkozási szakértő. Hogy divatos szófordulattal éljek, egészségguru….eeegen….mint Norbi….miközben a világ egyre hízik és egyre több szemetet eszik mindenki bőszen hírdeti az igazát.
Ne egyél húst! Az ember természetétől fogva vegetáriánus!
Öreganyád vegetáriánus!
Szeretem az ilyen biokecskéket….ők már ibolyaillatút szarnak megtisztultak a fény útját járó szent lelkek, akik nem szeretnék szegény állatkákat bántani mert az olyan rossz!
Ők akik zsigerből lenéznek mindenkit aki virslivel álmodik, és dögevőnek titulálják azokat az utolsó elavult férgeket, akik még fogyasztanak állati fehérjét….minap még egy fenyegetést is kaptam, hogy jobb ha elkezdek réparágásban gondolkodni, mert be fogják tiltatni a húsevést globális szinten.
Engestessék meg nekem a válasz….ha ez bekövetkezne, akkor kedves fűrágó szentlelkek rohadt nagy szarban lesztek uganis titeket foglak fölzabálni úgyis olyan piszok ezobioökók vagytok tuti egészséges a húsotok, én meg rohadtul nem vagyok válogatós ha a pörköltemről van szó!
Fényevőkre nem térek ki nekem ők az emberiség tajgetosz pozitív része…behajítanám egy szoláriumba oszt zabáljon míg ki nem pukkad!
Na aztán ott a divatőstulok társaság a magzabálók titkos rendje….
No csak hogy tisztán lássatok feleim azt köll zabálni amit az ősember evett mert ő jobban tudta!
Különben is olyan jól hangzik! 
Paleolit! 
De melyik könyörgöm????
Nem mindegy hogy 2,5 millió évről vagy harmincezerről beszélünk….terjesztői persze vérprofi sportolók meg táplálkozási szakértők….kár hogy nem régészek mert akkor talán még tudnák is miről beszélnek….én sem megyek ám beleugatni a CERN melójába hogy gyerekek cseréljétek meg a piros kábelt a kékre mert úgy jobb az összhatás!
Szóval mit zabált az ősember!?
Hát csirkét meg tenyésztett disznót azt biztos nem!
Nem akarom senki kis világát összetörni, de szeretném halkan megjegyezni hogy apró emlősökkel, madarakkal táplálkozott jórészt, amik azért nem voltak túl zsírosak….a bogarakat rovarokat hagyjuk még felfordulna a pici paleopocak!
Ne térjünk ki arra sem, hogy ha nagyobb vadat ejtettek akkor annak minden részét megették….értsd: belsőségek,szemek,belek,nemi szervek,agyvelő,stb
Mégis mit gondoltok az őskorszak olyan volt mint egy babazsúr a mekiben???
Nem ettek gabonát! Persze azért van tucatnyi lelet gabonaörlőkről stb 30-40 ezer éves korral.
Asszongya nekem, hogy az emberi emésztőrendszer nem változott! Tényleeeeg????
És a laktózlebontással mi a helyzet? Hát csak mert néhány ezer év alatt alakult ki! Az adaptáció néha meglepően gyors tud ám lenni tessenek utánanézni mióta van kék szem!
Az evolúció nem vonalzó hanem olyan mint egy fa ágai…többirányban halad!
Kedves paleósok tetszettek már látni vadsalátákat? Tessenek megkóstólni azután élménybeszámolni!
Talán újdonság erejével hat de abban a korban nem létezett brokkoli,káposzta,leveles kel, kelbimbó az mind mind nemesitett ha úgy tetszik génmanipulált változat!
A paradicsom őse mérgező volt csak a példa kedvéért!
Amit esztek mint őskori manna az mind a mai innováció terméke….örüljetek neki!
A másik dolog ami zavar hogy nemigen hiszem hogy az északi sarkkörön élők ugyanazt ették volna mint a középafrikaiak.
És az hogy kevesebb volt a rákos megbetegedés akkoriban?
MIVEL AZ EMBEREK 35-40 ÉVES KORUKIG ÉLTEK!
Egészséges e a paloétrend?
Mindenképp jobb mint a mekis koszt vagy a pizzarendelés, de az én nagyapám szalonnát evett hagymával, húst hússal, kenyeret dinnyével, nem válogatott nem finnyáskodott és sosem volt semmi komoly baja….
Tudom én mérgező a tej, a citrom jó a rákra, a mikró egy komplett kivégzőosztaggal ér fel.
Tudjátok mit? Én a nagyapámnak hiszek….ti meg akinek akartok.

Nincsenek megjegyzések: