Ugrás a fő tartalomra

Hajnali beszélgetés.

A szél egy elszáradt faágon üldögélt, és kérdőn vizslatta az öreget....
Az öreg valóban öreg volt....egyidős a széllel....kopott szandálja lába mellett hevert, hosszú vékony pipájából nagy kéjjel szívott és mosolygott a szélre.
- Öregek vagyunk barátom..-szólalt végül meg -együtt koptattuk az utat az idővel.
A szél lassan bólintott.
-Nem mi születtünk ide....-folytatta az öreg, -hanem a világ született köribénk....emlékezz csak a végtelen csendre mikor még az idő is szunnyadt....egy pillanatban létezett, született, és pusztult el minden....olyan parányi helyen volt mindez és olyan időtlenül, mint egy álom, amire senki sem emlékszik.
-Emlékezet...-búgta a szél...-nem is olyan rég beszélgettem vele....mindent tud....mindent...-suttogta
-Ugyan! -nyújtozkodott az öreg macska módjára...-hogy tudna bármi fontosat is az emlékezet?!
-Hogy érted ezt? -Futotta körbe izgatottam a fát a szél, és az öreg ölébe kucorodott....
-Ne legyél ostoba mint azok...-bökött az öreg a horizonton fénylő pontok felé....csak egy ostoba faggatná az emlékezetet....
-Akkor hát hol vannak a titkok? -kérdezte a szél enyhén vibrálva a kiváncsiságtól.
Az öreg vaskos ujjaival a pipát piszkálta, majd mosolyogva a szélre nézett.
-A feledésnél van minden. -csiklandozta meg pipája szárával a szelet aki azon nyomban felpattant és visszarohant a faágra.
Az öreg recsegve feltápászkodott és felvette a saruját...
-Ideje mennünk! -bökött a szél hasa felé újra a pipával.
-Ideje. -búgta a szél és eliramodott.
Az öreg hosszasan nézett utána, majd lassan szertefoszlott.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Samyang F2,8/14mm teszt Balassa módra! :)

A Leitz Hungária egyik legszimpatikusabb mondata az volt hogy a teszt alatt maradj végig önmagad! Iszonyatos megkönnyebbülés volt nekem mert akik ismernek személyesen tudják hogy ami a szívemen a számon és hogy nem tudok kibújni a bőrömből.
Mikor megláttam a 14-es Samyangot az volt az első két gondolatom hogy:
1: Ez nagyon sérülékenynek tűnik a kis domború pofikájával,
2: Na most én mit csináljak ezzel?Első körben kimentem kék órában a dunapartra hogy na akkor most aztán megcsináljuk a tipikus kékórás lánchidas parlamentes förtelmet mert bizony ez erre való! (NEM!) Igazából nem is volt kedvem elővenni és akkor jutott eszembe hogy maradjak önmagam... Jó de akkor mi a fészkes fenét kóválygok a dunaparton mint gólyafos a levegőben ahelyett hogy mennék a dolgomra! Én megrögzött szociofotós vagyok. Arcokkal, történetekkel dolgozom. És még valami! Folyamatosan azt tanítom hogy hacsak nem igazolványképet csinálunk akkor mutassunk meg minél többet az alanyunk hátteréből környezetéből mert a…

Csak ez lehetek

Pici sötét szoba....koszos bomladozó ágyak.

A földet ürülék borítja. Mennyezetről lógó apró izzó fénye dereng. Romlott hús szaga keveredik emberi vizelettel. Az ágyon gyerekek fekszenek.  Tizennyolcan laknak a kétszobás vályogházban. Egyik legsötétebb sarokban valami neszez...közelebb megyek...takarók között cseppnyi baba fekszik.  Beteg. Nem tudják mi baja van. Nincs pénz gyógyszerre. Nincs pénz orvosra. Nincs pénz buszra az orvosig. Félretették....lehet hogy megmarad...ha elég erős. Közelebb lépek, lábam megcsúszik, szandálom vöröses barna csíkot húz a földön friss ürülékből... Résnyire nyitott száján sipolva szalad a levegő...apró fogai koromfeketék...majd megmozdulnak. Fél tucanyi döglégy mászik ki a résnyire nyitott ajkak közül.  Még él...de a legyek már a szájába petéztek... Pár órája még egy üszkösödő láb savanyú, lassan bomló szagát éreztem alig pár centire az arcomtól, és nem gondoltam hogy jön még rosszabb.

De hiába...én erre vagyok alkalmas.  Tudom hogy még saját feleségem…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…