2013. január 30., szerda

ZeroImage azaz a lyuk forradalma.

Valamiért nagyon szeretek lyukkamerákkal fotózni. Szeretem az egész világát és mi más biztosítana 500-as rekeszt nekem! :)
Pár szóban a lyukkameráról...voltaképp bármilyen elsötétíthető dobozból vagy akár egy szobából is készíthető lyukkamera. Egy lyukkamerában a kép minden szeglete éles. Az expodiciós idő pedig az emulzió függvényében akár egy év is lehet!
Az egyetlen dolog ami nehéz lehet a lyukméret...ugyanis a tökéletes fotóhoz ki kell számolni pontosan a lyukméretet! Természetesen ennélkül is lehet szép fotókat készíteni de a pontosság meghálálja magát!
Például lehet használni egy ilyen kalkulátort!
Vagy lehet venni kész lyukkamerát!
Itt jön be a képbe a Zeroimage. Ez egy kínai cég de ne asszociáljatok a Kínai tömegcikkekre...ezek bizony alapos gondossággal elkészített több rekeszt is tartalmazó profi lyukkamerák akár 4/5-ös méretben!!!!
Sean Depuydt
És hogy milyen képeket csinál?
Hát ilyeneket méghozzá filmre...
Voltam olyan szerencsés hogy dolgoztam ilyen géppel és óriási élmény volt a szépen megmunkált fadoboz réz veretekkel...a kamerák nem túl drágák így azt hiszem szinte bárki megengedheti magának aki vonzódik a fotográfia ezen területéhez....én vonzódom :)
A cég honlapja itt érhető el, saját galériákkal a géptulajdonosoktól, és egyéb érdekességekkel....kinek van kedve kipróbálni???


Végére egy kis kedvcsináló videó a lyukkamerákhoz.

Nincsenek megjegyzések: