2012. szeptember 25., kedd

Babafotózás (photoshop tutorial)


Babafotózás.
Előrebocsájtom nem vagyok iparos, így babafotós sem...annyit tudok elmondani, én hogy csinálom, milyen trükköket alkalmazok.
Soha nem használtam mesterséges fényeket erre a célra...mindig a természetes fények adta legjobb lehetőséget használtam ki. Figyeltem hogy Emma (a lányom) olyan szögben üljön hogy a fények megcsillanjanak a szemében...ablakközel stb.
Nem állítottam be semmit hagytam a saját környezetében játszani. Számomra nincs visszataszítóbb mint egy gyerek köré épített mesterséges giccshalom...értem itt a virágkosarakat napraforgókkal, bőröndöket, mackókat,kis fatalicskákat stb...ezek a fotók számomra hazudnak...én a gyereket akarom lefotózni nem egy elképzelt szituációt!
Mindezek mellett használok trükköket...de tartom magam ahhoz hogy a jó photoshop olyan mint a smink...akkor jó ha nem látszik.
Ha a szintekkel kontrasztokkal minden rendben duplázzuk meg a réteget, és gaussian blurral életlenítsük a felsőt majd fehér rétegmaszkot rá!
Fekete lágy ecsettel húzzuk át a szemeit, orrnyílásait, picit az orrát, száját...érdemes a kezecskéket illetve a ruha egyes részleteit is átrajzolni...nyissunk egy fényerő kontraszt rétegmaszkot, majd csak a szemet figyelve emeljük picit a fényerőt majd a kontrasztot...fekete rétegmaszkot rá és fehér lágy ecsettel rajzoljuk át a szemet, majd a kontrasztrétegmaszk opacity (átláthatóság) csúszkáján finomhangoljuk...a kevesebb sokszor több!
Fotózásnal figyeljünk hogy ha a fotó portré jellegű tehát az arcon van a hangsúly akkor 3,2-es blendénél magasabb ( tehát szűkebb rekeszt) én nem használnék...
Jó kisérletezést!

Nincsenek megjegyzések: