Ugrás a fő tartalomra

Vaczak Hotel: Thomas a 0000001659453-es ügynök!

Ezen történetek kifejezetten fiktív történetek a hotel nem létezik...sosem létezett, és nem is fog sosem.
Minden egyezés kizárólag a véletlen műve! -Kérlek az emeleten ne csinálj nagy zajt! szólt a recepciós intelme a beérkezett három angol vendéghez....illetve nem is angolok...Írek!
Rögbicsapat utolsó estéje a hotelben.....el lehet képzelni hogy nem rendelkeznek egy atomfizikus vagy mikrobiológus értelmi illetve kommunikációs képességeivel....
Mire felértek az emeletre voltakép zengett tőlük a hotel...illetve egyiküktől hívjuk mondjuk Thomasnak....
-A jó kurva anyátokat- csattant fel Ramón és hangosan szuszogva mint egy asztmás angol bulldog rohamra indult....
-Várj megyek én is hátha beszélni is kell! szóltam utána....ugyanis Ramón szókincse a BIGKVÁJETPLÍZ!!!-en kívül talán még a fákemáder-ig terjed amit az angolok természetesen meg sem értenek, de ezt még Ramónnak nem mertük elárulni....
Kipp-kopp az ajtón, és mivel nem tágítottunk illetve mesterkulcsunk is volt az ajtó kitárult....
Ezekután igazi színházi előadást láthattunk Thomas egy barátjától hogy biza nem ők voltak, és egyébként is milyen bizonyítékokat tudunk felvonultatni, mire mi a kamerák felé biccentettünk.
Természetesen Thomas a vécén ült és nagyon el volt foglalva gondoltuk megvárjuk de valamitől szegény Thomas annyira félt hogy nem mert kijönni vagy fél óráig.
Ezen idő alatt alaposan kiművelt barátunk fel akarta hívni az ügyvédjét, a nemzeti gárdát, a rendőrséget (erre nem volt szükség megtettük helyette), én javasoltam neki mr Beant, a királynőt a kutyáival, illetve Bear Grylls-t.
Hosszas győzködésre Thomas ajtaja feltárult és megjelent maga valójában Thomas! Illetve az a valami amit egy bélyeg elszopogatása után maradt belőle....mit ne mondjak nem volt túl sok....
Tehát Thomas elhagyja a hotelt reggel hétig.
Nem, nem érdekel minket hogy esik az eső.
Nem, nem akarunk közvetlen bizonyítékot bemutatni megelégszünk a szemünk és a fülünk jelzéseivel.
Thomas kint, barátai meghitt beszélgetésbe bonyolodnak 4-5 rohamrendőrrel, valahogy sehogy sincs igazuk.
Végül a legokosabb aki végig egy ájfonnal hadonászott hogy neki sok befolyásos barátja van, odajött hozzám és közölte, hogy nagyon meg fogom bánni és kereshetek új munkát! Végtelen kedvességemmel hívtam fel figyelmét kétségeimre, hogy az angolok vagy zseniálisak az angol humor használatában, vagy az a pár száz év beltenyészet kicsit kócossá tette a génkészletüket.
Ez után nem akart többet beszélgetni....

Egy óra elteltével kollégám kiment cigizni a hotel elé, és én vele tartottam gondoltam levegőzöm egyet....
Elmélyülten beszélgettünk a spanyol sonkák készítési trükkjeiről mikor szemem sarkából mozgásra lettem figyelmes az utcán.
-Valaki van a két parkoló autó között! böktem meg a recepcióst
-Mit csinál az ott? -kérdezte
-Nem tudom de a favágóingje alapján ez Thomas. -feleltem
mikor közelebb mozdultunk Thomas  leguggolt, és guggolva rohanva megkerülte az autót majd a felénk lévő oldalán elrejtőzött előlünk.
-Szerinted mi a faszt csinál? -kérdezte kollégám
-Elbújik előlünk. -feleltem egy csepp irónia nélkül
-De rossz oldalon van az istenbarma!
-Szerintem ez őt nem zavarja. -feleltem
-Gyűjtsük be mielőtt valaki elüti ezt az elbaszott James Bondot....

Így hát elindultam a sötét utcán sorakozó parkoló autók között, hogy begyűjtsem Thomast.....
Thomas bizonyára sokat játszik valamilyen konzollal mert szinte minden játékból voltak elcsípett mozdulatai egészen a super mariótól, a splinter cell-ig.
Kerülgette az autókat, kereste a sötét foltokat, megpróbált falra mászni, sőt még egy rögtönzött fantomlövészetet is megcsodálhattunk....
Mikor fél óra kergetőzés után menekülési útvonala egy autó körüli szaladgálásra redukálódott gondoltam megszólítom.
-Thomas nem akarsz visszamenni a hotelbe? -kérdeztem az elmegyógyíntézeti ápolók negédes stíliusában.
-Ne gyere közelebb! visított rám.
-Nem áll szándékomban. -nyugattam meg.
-Kiképeztek! mondta hisztérikusan
-Mire?
-Egy kézzel számtalan módon tudok ölni! -mondta meggyőzően
-Nem kell neked ahhoz kéz sem Thomas elintézi a testszagod...de most komolyan nem akarnál felmenni a pici szobácskádba pihe puha ágyikódba és álomra hajtani azt a KIBASZOTT FEJEDET?
-Eláztam! -közölte nyafogó hangon
-Tudod a hotel körül tízméteres körzetben hat hely van ami fedett, és eső esetén menedéket nyújt...gondoltam van annyi eszed, de te rácáfoltál erre.
-Mikor jönnek a tankok? kérdezte idegesen
-Általában fél hat felé...ők hozzák a kiflit! -közöltem vele komolyan
-Az jó! -mondta hadarva...szólni kell a varázslóknak hogy cseréljenek pálcát!
-Már vagy egy órája kicseréltem nekik...mondtam unottan és sürgetően ránéztem
Hozzávetőlegesen fél óra és Thomas megindult a szobája felé. Pár perc elteltével lejött, és megkérdezte melyik a szobája. Miután elárultuk neki kérdeztük nem e kér hozzá egy kulcsot, csak hogy be tudjon menni, mire közölte suttogva nem kevés félelemmel a szemeiben, hogy nem, mivel orkok beszélgetnek az erkélyen....
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…