Ugrás a fő tartalomra

Vaczak Hotel: Thomas a 0000001659453-es ügynök!

Ezen történetek kifejezetten fiktív történetek a hotel nem létezik...sosem létezett, és nem is fog sosem.
Minden egyezés kizárólag a véletlen műve! -Kérlek az emeleten ne csinálj nagy zajt! szólt a recepciós intelme a beérkezett három angol vendéghez....illetve nem is angolok...Írek!
Rögbicsapat utolsó estéje a hotelben.....el lehet képzelni hogy nem rendelkeznek egy atomfizikus vagy mikrobiológus értelmi illetve kommunikációs képességeivel....
Mire felértek az emeletre voltakép zengett tőlük a hotel...illetve egyiküktől hívjuk mondjuk Thomasnak....
-A jó kurva anyátokat- csattant fel Ramón és hangosan szuszogva mint egy asztmás angol bulldog rohamra indult....
-Várj megyek én is hátha beszélni is kell! szóltam utána....ugyanis Ramón szókincse a BIGKVÁJETPLÍZ!!!-en kívül talán még a fákemáder-ig terjed amit az angolok természetesen meg sem értenek, de ezt még Ramónnak nem mertük elárulni....
Kipp-kopp az ajtón, és mivel nem tágítottunk illetve mesterkulcsunk is volt az ajtó kitárult....
Ezekután igazi színházi előadást láthattunk Thomas egy barátjától hogy biza nem ők voltak, és egyébként is milyen bizonyítékokat tudunk felvonultatni, mire mi a kamerák felé biccentettünk.
Természetesen Thomas a vécén ült és nagyon el volt foglalva gondoltuk megvárjuk de valamitől szegény Thomas annyira félt hogy nem mert kijönni vagy fél óráig.
Ezen idő alatt alaposan kiművelt barátunk fel akarta hívni az ügyvédjét, a nemzeti gárdát, a rendőrséget (erre nem volt szükség megtettük helyette), én javasoltam neki mr Beant, a királynőt a kutyáival, illetve Bear Grylls-t.
Hosszas győzködésre Thomas ajtaja feltárult és megjelent maga valójában Thomas! Illetve az a valami amit egy bélyeg elszopogatása után maradt belőle....mit ne mondjak nem volt túl sok....
Tehát Thomas elhagyja a hotelt reggel hétig.
Nem, nem érdekel minket hogy esik az eső.
Nem, nem akarunk közvetlen bizonyítékot bemutatni megelégszünk a szemünk és a fülünk jelzéseivel.
Thomas kint, barátai meghitt beszélgetésbe bonyolodnak 4-5 rohamrendőrrel, valahogy sehogy sincs igazuk.
Végül a legokosabb aki végig egy ájfonnal hadonászott hogy neki sok befolyásos barátja van, odajött hozzám és közölte, hogy nagyon meg fogom bánni és kereshetek új munkát! Végtelen kedvességemmel hívtam fel figyelmét kétségeimre, hogy az angolok vagy zseniálisak az angol humor használatában, vagy az a pár száz év beltenyészet kicsit kócossá tette a génkészletüket.
Ez után nem akart többet beszélgetni....

Egy óra elteltével kollégám kiment cigizni a hotel elé, és én vele tartottam gondoltam levegőzöm egyet....
Elmélyülten beszélgettünk a spanyol sonkák készítési trükkjeiről mikor szemem sarkából mozgásra lettem figyelmes az utcán.
-Valaki van a két parkoló autó között! böktem meg a recepcióst
-Mit csinál az ott? -kérdezte
-Nem tudom de a favágóingje alapján ez Thomas. -feleltem
mikor közelebb mozdultunk Thomas  leguggolt, és guggolva rohanva megkerülte az autót majd a felénk lévő oldalán elrejtőzött előlünk.
-Szerinted mi a faszt csinál? -kérdezte kollégám
-Elbújik előlünk. -feleltem egy csepp irónia nélkül
-De rossz oldalon van az istenbarma!
-Szerintem ez őt nem zavarja. -feleltem
-Gyűjtsük be mielőtt valaki elüti ezt az elbaszott James Bondot....

Így hát elindultam a sötét utcán sorakozó parkoló autók között, hogy begyűjtsem Thomast.....
Thomas bizonyára sokat játszik valamilyen konzollal mert szinte minden játékból voltak elcsípett mozdulatai egészen a super mariótól, a splinter cell-ig.
Kerülgette az autókat, kereste a sötét foltokat, megpróbált falra mászni, sőt még egy rögtönzött fantomlövészetet is megcsodálhattunk....
Mikor fél óra kergetőzés után menekülési útvonala egy autó körüli szaladgálásra redukálódott gondoltam megszólítom.
-Thomas nem akarsz visszamenni a hotelbe? -kérdeztem az elmegyógyíntézeti ápolók negédes stíliusában.
-Ne gyere közelebb! visított rám.
-Nem áll szándékomban. -nyugattam meg.
-Kiképeztek! mondta hisztérikusan
-Mire?
-Egy kézzel számtalan módon tudok ölni! -mondta meggyőzően
-Nem kell neked ahhoz kéz sem Thomas elintézi a testszagod...de most komolyan nem akarnál felmenni a pici szobácskádba pihe puha ágyikódba és álomra hajtani azt a KIBASZOTT FEJEDET?
-Eláztam! -közölte nyafogó hangon
-Tudod a hotel körül tízméteres körzetben hat hely van ami fedett, és eső esetén menedéket nyújt...gondoltam van annyi eszed, de te rácáfoltál erre.
-Mikor jönnek a tankok? kérdezte idegesen
-Általában fél hat felé...ők hozzák a kiflit! -közöltem vele komolyan
-Az jó! -mondta hadarva...szólni kell a varázslóknak hogy cseréljenek pálcát!
-Már vagy egy órája kicseréltem nekik...mondtam unottan és sürgetően ránéztem
Hozzávetőlegesen fél óra és Thomas megindult a szobája felé. Pár perc elteltével lejött, és megkérdezte melyik a szobája. Miután elárultuk neki kérdeztük nem e kér hozzá egy kulcsot, csak hogy be tudjon menni, mire közölte suttogva nem kevés félelemmel a szemeiben, hogy nem, mivel orkok beszélgetnek az erkélyen....
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Samyang F2,8/14mm teszt Balassa módra! :)

A Leitz Hungária egyik legszimpatikusabb mondata az volt hogy a teszt alatt maradj végig önmagad! Iszonyatos megkönnyebbülés volt nekem mert akik ismernek személyesen tudják hogy ami a szívemen a számon és hogy nem tudok kibújni a bőrömből.
Mikor megláttam a 14-es Samyangot az volt az első két gondolatom hogy:
1: Ez nagyon sérülékenynek tűnik a kis domború pofikájával,
2: Na most én mit csináljak ezzel?Első körben kimentem kék órában a dunapartra hogy na akkor most aztán megcsináljuk a tipikus kékórás lánchidas parlamentes förtelmet mert bizony ez erre való! (NEM!) Igazából nem is volt kedvem elővenni és akkor jutott eszembe hogy maradjak önmagam... Jó de akkor mi a fészkes fenét kóválygok a dunaparton mint gólyafos a levegőben ahelyett hogy mennék a dolgomra! Én megrögzött szociofotós vagyok. Arcokkal, történetekkel dolgozom. És még valami! Folyamatosan azt tanítom hogy hacsak nem igazolványképet csinálunk akkor mutassunk meg minél többet az alanyunk hátteréből környezetéből mert a…

Csak ez lehetek

Pici sötét szoba....koszos bomladozó ágyak.

A földet ürülék borítja. Mennyezetről lógó apró izzó fénye dereng. Romlott hús szaga keveredik emberi vizelettel. Az ágyon gyerekek fekszenek.  Tizennyolcan laknak a kétszobás vályogházban. Egyik legsötétebb sarokban valami neszez...közelebb megyek...takarók között cseppnyi baba fekszik.  Beteg. Nem tudják mi baja van. Nincs pénz gyógyszerre. Nincs pénz orvosra. Nincs pénz buszra az orvosig. Félretették....lehet hogy megmarad...ha elég erős. Közelebb lépek, lábam megcsúszik, szandálom vöröses barna csíkot húz a földön friss ürülékből... Résnyire nyitott száján sipolva szalad a levegő...apró fogai koromfeketék...majd megmozdulnak. Fél tucanyi döglégy mászik ki a résnyire nyitott ajkak közül.  Még él...de a legyek már a szájába petéztek... Pár órája még egy üszkösödő láb savanyú, lassan bomló szagát éreztem alig pár centire az arcomtól, és nem gondoltam hogy jön még rosszabb.

De hiába...én erre vagyok alkalmas.  Tudom hogy még saját feleségem…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…