2012. április 24., kedd

Vaczak Hotel 1 rész.

Ezen történetek kifejezetten fiktív történetek a hotel nem létezik...sosem létezett, és nem is fog sosem.
Minden egyezés kizárólag a véletlen műve!


3:18 Éjjel
Az elmegyógyintézet (vagyis a Hotel) ilyentájt csendes..... a bentlakók még valamelyik diszkóban hallgatják az épp friss idei slágert (amit már hatodik éve játszanak mifelénk) és testük koordinálatlan rángatózásával adják át magukat a révületnek.
Csendes óra....ebben a csendes órában két dolog történik....Ramón akiről már szót ejtettünk az előző  részben, csendesen elszunnyad a székén, ami alig észrevehető dolog eltekintve attól hogyha feje hátrabicsaklik száját irreális méretűre tátja és olyan hangok törnek föl belőle amit a harmadik szintig sztereóban, a fölött minimum egy túlterhelt sokol rádió recsegő hangján lehet hallani.
Indiai recepciós kollégám, nevezzük Michaelnek sokkal sajátosabb módját választja esti pihenésének....
Általában egy angol újság fölött indul a dolog amit hangosan olvas magának...mikor elkezd fáradni olvasás közben felbukkannak hindu és szankszrit szavak és folyamatosan beleröhög az adott cikbe.... (azt vettem észre hogy ezt nem befolyásolja a cikk témája)
Egy pillanatra elhallgat fölpillant a mennyezetre és mint akit hátulról nemes egyszerűséggel tarkón lőnek, széttárt karokkal lefejeli az asztalt...
Körülnézek és nem is tudom sírjak vagy röhögjek....
Ülök a helyemen és baszogatom az ipodomat....
A csendet halk lépések törik meg fentről a lépcső felől...mezitláb jön lefelé valaki....ezerszer elugattam hogy hordjanak cipőt! Hogy lehet valaki olyan rohadt igénytelen hogy cipő nélkül jön lée a recepcióra?
Beállok a lépcső mellé, hogy amint kilép nekiszegezhessem a kérdést....
Ahogy a léptek közelednek tarkóm megbizsereg...gyere csak te barlangi troll gyere csak- gondolom....
A megfeleő pillanatban elélépek és nekiszegezem a kérdést.
-Tesó nincs cipőd vagy natúrban vagy akkora paraszt hogy mezitláb közlekedsz? -köpöm felé lazán mintha csak John Wayne tért volna vissza hogy helyre tegye ezt a tapintatlan parasztot, ám ez a John Wayne most kiussé elbizonytalanodik és talán még ugrik is hátra egy lépésnyit....
Két tényező késztetett apró balettmozdulatomra.
1: ez a paraszt egy szál cigarettát tart a kezében aminek kormos a vége ERGO égett!!! Tilos a dohányzás a hotelben....
2: Meglehetősen zavarba hozott ahogy a neon sárgásfehéres lusta fény megcsillant a tökein....azt hiszem ha lett volna rajta cipő akkor is zavart volna hogy anyaszűlt meztelen, bár ez nem szerepel a Hotel alapszabályzatában....
-Tudnál adni egy kis tüzet? -kérdezi imbolyogva
-Ember meztelen vagy bazdmeg! -válaszolom enyhén felindulva...
-És még a cigarettám sem ég..-válaszolja sztoikus nyugalommal
-Te hülye vagy bazdmeg? -kérdezem de már a kérdés elhangzásakor éreztem felesleges mivoltát...
-Szóval nincs tüzed?
-Nincs! És takarodj rohadt gyorsan vissza a szobádba! -sziszegem az arcába
-Igen ez volt a célom de lássuk be tüzet nem kaptam úgyhogy még keresgélek kicsit....ezzel elsétál mellettem és az ajtó felé indul.
Kint a hotel elött ácsorgó lányok viszonylag jól viselték, sőt még tüzet is kapott amivel viszont nem engedtem be a Hotelbe így kénytelen volt kint elszívni, amit meg is tett egy csepp sietség nélkül.
Ez napi program nála úgyhogy már esténként az adott időpontban várjuk, de tüzet még egyikünk sem adott neki. Ramón adott neki egy olyan pofont aminek a hangja is fájt de mivel úgy tűnik élvezte lettettünk a gyógykezelés eme egyébként hihetetlen hatékony módjával....Nincsenek megjegyzések: