Ugrás a fő tartalomra

Képzelt beszélgetés.

-Helló te vagy az a Balassa?
-Mármint melyik? Vagyunk egy páran.....
-Hát tudod az a fotós Balassa.
-Akkor azt hiszem igen...én vagyok az a Balassa.
-Na! Akkor jó helyen járok!
-Úgy tűnik....
-Lesz nekem egy esküvőm....azt sokat gondolkjoztunk és azt szeretnénk ha te csinálnád....
-Mármint a fotózást gondolom mert összeadni nem adhatlak titeket.....
-Jaja azt hát!
-Miért szeretnéd hogy én fotózzam?
-Hát mert tetszenek a képeid....megaztán te ilyen művész vagy  gondolom így olcsóbb mintha egy profit hívnánk nem?
-Mit értesz profi alatt?
-Hát tudod! Olyan esküvői fotóst aki ebből él! Azok aztán csak lehúzzák az embert! Neked meg csak jól jön egy kis pénz nem? Na itt vagy még?
-Itt csak kicsit elgondolkoztam....
-Na szóval nyáron lesz az esküvő!
-Értem de én nem vállalom....
-Hát mi az hogy nem vállalod?
-Ez azt jelenti hogy nem vállalom.
-Azt se tudod mikor lesz!
-Nem is érdekel.
-Jaaa te ilyen gazdag vagy hogy nem kell a pénz?
-Nem nem vagyok gazdag csak megválaszthatom kivel dolgozom kivel nem mivel csak egy művész vagyok mint már mondtad.
-Ja de láttam hogy csináltál esküvőket!
-Igen valóban csináltam de akkor is én döntöttem úgy hogy megcsinálom.
-Jó akkor keresek mást van elég fotós!
-Sok sikert...van elég fotós.
Megjegyzések

Csikós Árpád üzenete…
Laci, ez nem képzelt beszélgetés, hanem valódi. Biztos vagyok benne, hogy veled is lejátszották már ezt, ahogy velem is.
Balassa László üzenete…
Nem vitatkozik a kolléga! Ez képzetlt beszélgetés...engem senki sem hív fel...sosem... :)
Csikós Árpád üzenete…
Engem is csak te, néha. :)
vAfotóriporter üzenete…
te magad írtad két bejegyzéssel korábban, hogy "a fotós azért fotózik mert szereti....ha üzletelni akarsz menj bankárnak"
ez után ne csodálkozz rajta, ha ezt valaki felhívásnak veszi keringőre....képzeletben persze
,-)))
vAfotóriporter üzenete…
egyébként ebben egyetértek veled, jól tetted, hogy nem vállaltad el a felkérést - képzeletben persze...
,-))
Balassa László üzenete…
Pont ezért dönthetem el mit fotózok és mit nem mert azért fotózom mert szeretem csinálni :)
vAfotóriporter üzenete…
Meg hogy milyen feltételekkel....vagy milyenekkel nem. Nagyon helyes!
,-))

Sajnos sokan ezt a gondolkodást nem értik.
,-((

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…