2011. november 14., hétfő

Hit


-Szóval te a reinkarnációban hiszel mi? -Kérdezte szemtelenül és szemében valami olyan csillant meg, amit eddig még sose láttam benne….
-Igen…az a leglogikusabb….feleltem közömbös hangon.
-És kényelmes is –válaszolta lehelletnyi gúnnyal.
-Mire gondolsz? –kérdeztem.
-Kényelmes azt hinni hogy az ember meghal, megszületik újra, és ez addig megy míg elég bölcs, okos, tisztánlátó, vagy a faszom tudja mi nem lesz, és megszabadulhat az újraszületések terhétől.
-Ez nem ilyen egyszerű! –vágtam vissza
-Had meséljek valamit neked –szólalt meg indulatosan.
-Kurva kényelmes azt gondolni, hogy ha meghalsz majd újraszületsz, és kezdhetsz akár mindent előlről…kényelmes, de rohadt nagy tévedés!
-Nem barátom te nem születsz újra….te megdöglesz!
Megpróbáltam közbeszólni, de tekintete elriasztott….
-Nem meghalni fogsz…megdögleni! –fröcsögte….
-Tudod mi a különbség? Aki tud valamit az életről, aki valaha megérintette a középpontját…az tud meghalni…az tud csendesen távozni…te nem…az ilyen öntelt, egoista, köcsögök mint te, azok megdöglenek! Láttál már elütött kutyát az út szélén vergődni? Ahogy futni próbál fekve, ahogy vergődik de lábai folyamatosan kiontott beleibe gabalyodnak, szeme kigúvad, össze vissza cikázik a félelemtől, mert tagadja a halált…nem mint ismerőst üdvözli.
Az aki újjászületik ,azzal te soha az életedben nem léptél kapcsolatba, semmit se tudsz róla! Az aki pedig vagy…ez az öntelt dagadt disznó…az úgy fog megdögleni mint a kutya az útszélen! Remegve, értetlenül, akkor rádöbbenve, hogy elbaszott mindent, mert még a reinkarnációt is egóval értette meg….
Persze most majd pár napig szinte szentként fogsz élni, de lekopik mint az álságos emberek megbocsájtása, ami csak azért történik, mert hiszik hogy cserébe nekik is megbocsájtanak….
-Ez nem így működik!
-Kibaszottul nem így működik! –üvöltötte arcomba…

Nincsenek megjegyzések: