Ugrás a fő tartalomra

Árpi bá.

Szigethalom.....életem egy kis részét ott töltöttem.
Közel a hévhez, a sarki traktordiszkóhoz, és a kocsmához amit akkori párom vezetett.
Igazi késdobáló volt...fél év is eltelt mire megszoktak annyira, hogy nem állt meg a pohár a kezükben mindahányszor beléptem az ajtón. Én voltam a Pesti úrifiú....na persze ha elmondtam volna hogy Pesten egy olyan lakásban lakom, ahol nincs fürdőszoba és öt szomszéddal szimultán járunk szarni kakilni egy közös budiba akkor talán könnyebben befogadtak volna.
Történt egy nap, hogy megfájdult a fogam....el is mentem a fogdoktorhoz, aki közölte hogy ezt biza betördeljük és csinálunk egy gyökérkezelést, majd azután építünk egy fogat rá!
Hát nem volt őszinte a mosolyom!
-Kihúzni......nem lehetne? - kérdeztem
-Nem, mert beletörne úgyis! -hangzott a válasz....
Beadtam a derekam....fúrt faragott piszlált majd a likat betömte egy rágógumi szerű szarral, és kész is voltunk.
-Ha elkezd lüktetni piszkáld ki a nyelveddel a tömést, és szivj egy kicsit rá attől elmúlik! Hangzott az intelem.....
-Egy hét múlva folytatjuk....
El is indultam hazafelé, és nem is volt semmi gond amíg el nem telt pár óra.....nem lüktetett....fájt....
gondoltam kipiszkálom és rászívok.....
Itt a felgyorsult eseményeket megpróbálom rendbe rakni....
Tehát .... tömés ki, majd egy határozott szívás..... egy frázis futott át agyamon ami valahogy így hangozhatott: Azt a kettébaszott bárcás kurva anyádat a kakas csípje meg! Ezzel egy időben gigászi küzdelmet folytattam két dologért:
1: ne ájuljak el.
2: ne szarjam gumiperemig a gatyámat.
Felismerve a problémát, miszerint valami nem százas megkiséreltem visszamenni de természetesen zárt ajtók fogadtak.....persze, volt vagy fél tizenegy éjjel....
Mivel már bekerültem a "mi kutyánk kölke" kategoriába ezért felajánlották hogy elvisznek a falu másik, már hivatalon kívüli fogászához. Árpi bácsihoz.
Kockalada, padlógáz, 3 sarok, bádogkapu, megrugdossuk, kutya ugat, Árpi bácsi jön.
Jön....csak nem egyenesen....úgymond fától fáig.
Kinyitotta a kaput mi pedig szeliden elkaptuk mielött kiborul rajta....
-Matyikám....mi a fenét akarsz ilyen későn? kérdezte
Azt hiszem a metakommunikáció összes létező formályát bevetettem hogy Matyi értésére adjam, nem akarok bemenni, és kizárt hogy a számba nyúljon az öreg!

Ülj csak le oda a hokedlira, szólt az öreg pár perc múlva....kisvártatva egy kis piros régi iróasztali lámpával tért vissza.
-Na tartsd csak a feje fölé had lássam mi a baj!
Ültem a hokedlin, egy kivénhedt iróasztali lámpával a saját számba világítottam, amíg Árpi bácsi más ülőalkalmatosság híján az ölemben ült, és két szemüvegen keresztül próbálta megtalálni a hibás fogat....

-Injekció! próbáltam gurgulázva elmagyarázni hogy ha hozzáér a fogamhoz érzéstelenítés nélkül fél perc alatt néhai Árpi bácsit csinálok belőle.....
-Szóval ideges az úr? -kérdezte imbolyogva
Hosszas kotorászás után előkerült az injekcióstű....
-Hármat szoktam kapni a méretem miatt. Szóltam
Mosolyogva hátranézett.... -ebből egy is elég lesz ne aggódj! mondta rámkacsintva
Matyi! Most azonnal vigyél ki innen! Nincs az az isten hogy belémszúrja azt a szart! Pár lépés az ajtó! Csak pár lépés Matyi! Felpattanok félrerúgom a két törpét és elosonunk a sárkány mellett, a gomba mögött ott a szabadság!
Baszod...látod hogy integet a fal?
Lámpa kézben, Árpi ölben, rozsdás fogó pofában, fog kint.
-Mivel tartozom Árpi bácsi?
-Te vagy a pesti gyerek nem? A kocsmás nem?
-De
-Fél unicum
-Rendben Árpi bácsi ugorjon csak be mikor kedve tartja....
-Még csak fél éjfél van....menjünk csak most át ha már így felébresztettetek
-Menjünk....
Egy unicum, két fél johnny, hogy elálljon a vérzés, agyhalál......
Másnap nehezen ébredek...pofám tele alvadt vérrel...Matyi már a kocsmában....
-Matyi....ez az öreg azért nem volt egyszerű! -szóltam
-Mi a lófaszt fenét adott be nekem?
-Mittomén....gondolom lónyugtatót....elvégre ő volt évekig a falu állatorvosa....

Megjegyzések

Csikós Árpád üzenete…
Mekkora sztori, imádtam! Köszi! :-)
Gabesz üzenete…
Ez a sztori mindent visz!:)
Zoltán farkas üzenete…
Szíjjel röhögtem magam :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Samyang F2,8/14mm teszt Balassa módra! :)

A Leitz Hungária egyik legszimpatikusabb mondata az volt hogy a teszt alatt maradj végig önmagad! Iszonyatos megkönnyebbülés volt nekem mert akik ismernek személyesen tudják hogy ami a szívemen a számon és hogy nem tudok kibújni a bőrömből.
Mikor megláttam a 14-es Samyangot az volt az első két gondolatom hogy:
1: Ez nagyon sérülékenynek tűnik a kis domború pofikájával,
2: Na most én mit csináljak ezzel?Első körben kimentem kék órában a dunapartra hogy na akkor most aztán megcsináljuk a tipikus kékórás lánchidas parlamentes förtelmet mert bizony ez erre való! (NEM!) Igazából nem is volt kedvem elővenni és akkor jutott eszembe hogy maradjak önmagam... Jó de akkor mi a fészkes fenét kóválygok a dunaparton mint gólyafos a levegőben ahelyett hogy mennék a dolgomra! Én megrögzött szociofotós vagyok. Arcokkal, történetekkel dolgozom. És még valami! Folyamatosan azt tanítom hogy hacsak nem igazolványképet csinálunk akkor mutassunk meg minél többet az alanyunk hátteréből környezetéből mert a…

Csak ez lehetek

Pici sötét szoba....koszos bomladozó ágyak.

A földet ürülék borítja. Mennyezetről lógó apró izzó fénye dereng. Romlott hús szaga keveredik emberi vizelettel. Az ágyon gyerekek fekszenek.  Tizennyolcan laknak a kétszobás vályogházban. Egyik legsötétebb sarokban valami neszez...közelebb megyek...takarók között cseppnyi baba fekszik.  Beteg. Nem tudják mi baja van. Nincs pénz gyógyszerre. Nincs pénz orvosra. Nincs pénz buszra az orvosig. Félretették....lehet hogy megmarad...ha elég erős. Közelebb lépek, lábam megcsúszik, szandálom vöröses barna csíkot húz a földön friss ürülékből... Résnyire nyitott száján sipolva szalad a levegő...apró fogai koromfeketék...majd megmozdulnak. Fél tucanyi döglégy mászik ki a résnyire nyitott ajkak közül.  Még él...de a legyek már a szájába petéztek... Pár órája még egy üszkösödő láb savanyú, lassan bomló szagát éreztem alig pár centire az arcomtól, és nem gondoltam hogy jön még rosszabb.

De hiába...én erre vagyok alkalmas.  Tudom hogy még saját feleségem…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…