2010. szeptember 15., szerda

Anglia. Kínai negyed, gay negyed.

Ma egy hosszabb sétára mentem, miután Borit letettem a sulinál....
Bementem a szokásos parkba kicsit kajálni, kicsit játszani (psp), majd nekivágtam Londonnak.
Találtam egy utcát, ami tele volt érdekes boltokkal....úri szabóság, régi biciklik szervize, és old scool bicók.
Továbbsétálva megakadt a szemem egy bolton, ahol kézzel készítettek ékszereket, speciális palástokat, mandzsettagombokat, zászlókat.
Pár perc nézelődés után tünt fel, a mindenhol ismétlődő szimbólum. Szögmérő,vonalzó,piramis. Szabadkőművesek. Lassan, alaposan néztem végig a kirakatot, ami valódi kincsesbánya volt. Bentről egy idős angol úr figyelgette érdeklődésemet, néha el el mosolyodott.
Hosszan nézelődtem, mielőtt továbbsétáltam.
Estefelé egy Punk zenekar játszott a téren, egy bőgő, egy gitár, énekhang nem sok, de szorgalmasan énekeltek. Igzából marha jó volt élveztem, és kattogtattam....
Összeszedtem Borit majd Gabit, és irány haza, kis kitérővel a kínai negyed felé, majd a Gay negyed felé...ez utóbbi marha érdekes hangulatú volt...
Kézenfogva sétáló párocskák, elegáns úriemberek, nőnek öltözött férfiak, ez utóbiak jót röhögtek rajtam, mert nem bírtam nem megbámulni őket. Jó volt látni, hogy itt nem üldözik a különféle embereket. Voltak igazi angol Pubok, ahol csak férfi vendégközönség volt, volt ahol műsort is hirdettek...egyet meg kellene nézni...márha beengednek heterókat is....hazaút egy emeletes busz első panorámaablakánál...jópofa nap volt.

1 megjegyzés:

Csikós Árpád írta...

Nagyon érzékletesen írtad le, irigylem azt a napodat. :)
Á.