Ugrás a fő tartalomra

Előző életek (2 epizód)

Lassan teltek a napok és minden napra jutott vagy két verekedés. A helyi boltosok elláttak minket minden földi jóval, cserébe mi megvédtük őket. Cigi, kávé, kaja, pia, mind mind ingyen.
Janika és Pisti régi barátok voltak, együtt nőttek fel a nyolcban. Néha összeverekedtek de ez teljesen rendben volt közöttük. Igazi Rejtő figurák voltak.
Egy reggelen megyek be dolgozni, és látom hogy Janika meg a Pisti kint állnak a parkoló ajtajában, amolyan western pózban.
Fogtam egy kávét és kisétáltam melléjük.
-Mafasz van? kérdeztem
-Gyere állj ide mellénk mindjárt jönnek az ukránok. mondta Pisti
-Mi van? szakadt ki belőlem
-Este megvágták a Zolikát az meg szétcsapot egyet. Megígérték hogy ma reggel visszajönnek lerendezni a dolgot.
A zolika....na igen....150 centi tömény agresszió.....nem az a baj vele, hogy szeret verekedni, hanem hogy piszkosul tud is. Szeretett velem dolgozni....megnyugtattam azt mondta. Most meg itt állok reggel hatkor az egyik kezemben egy forró kávé, a másik kezem a zsebemben, és szép lassan bújtatom az ujjaimat a boxerembe....Zolika....na ja.
Kortyolok egyet....
-Te Pisti ez most komoly?
-Ja
-Jönnek az ukránok?
-Ja
-Hányan?
-Sokan
-Aha és nem gáz hogy mi csak hárman vagyunk?
-Nem
-Az más már majdnem megijedtem
-Te Pisti Karcsi hol van?
-Nem mer kijönni az öltözőből
-Aha.....Janikánál miért van szamurájkard?
-Kuss Lacika!
Egy igen hoszú fél óra volt míg ott vártam velük, de nem mozdultam mellőlük.
Ötletem nem volt mit fogok csinálni ha megjönnek, de gondoltam ráérek gondolkodni mikor eljön az ideje.
Végül nem jöttek.
Én viszont onnantól kezdve csapattag voltam. Ha összevitatkoztak valamin mindig hívtak hogy döntsem el a vitát, jobb beosztást kaptam,több juttatást, és Karcsit kirugták.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ismerős epizód..... :)
Mercutio_ üzenete…
Már megint ezek az ukránok...:)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…