Ugrás a fő tartalomra

epizod 8


A masodik emeleti pszichopata historiaja...

A masodikon mint mar emlitettem a fafarago mellett lakott egy no aki egyedul nevelte kislanyat es a szombat esti BB3 (Balazs bela 3) show sztarja volt!
Harom ora tajban a haz kulturkozonsege elfoglalta helyet erkezesi sorrendben vagy a sajat kuszoben, vagy masen ki ki kedve szerint, es vartuk az eloadast ami rendszerint kis kesessel, de stabilan indult.
Kb 4 ora tajban kivagodott az ajto a masodik emeleti lakasban es kilibbent rajta Ica hol becsavart hajjal hol tepett hajjal de fixen haloingben vagy lengyelpiaci flottir mackonadragban a haloingre cibalva es kezdetet vette a kb 20-30 perces szurkolas.
Latba vetve minden tornaszt megszegyenito kepesseget kifetrengett a kerites tulso felere es visitani kezdett.
-megolom magamat lerugrom a picsaba nem erdekel engem semmi sem...mire a tomeg szinte egy emberkent valaszolt -ugorj mar ne pofazz!
Na azert tudta mi a showbiznisz baszott leugorni 20 perc visitozas utan visszamaszott es becsapta maga mogott az ajtot s a tomeg is lassan szetszeledt egeszen a kovetkezo hetvegi fellepeseig....

Meg kell emlitenem egy masik affert is amikor a folyoso masik vegen lako roma hazaspar egy uj nszk-s ketajtos szekrenyt szerzett maganak amit annak modja es rendje szerint fel is cipeltek a masodikra a csigalepcson egeszen a bejarati ajtoig ahol logikai gondba kerultek hisz a szekreny magasabb volt az ajtonal.
A vajda mondta az okosat! az aljat tegyuk be a tetejet dontsuk ki a korlaton kivulre es ugy vigyuk be!
Na a szekreny annak rendje modja szerint landolt is a masodikrol 20 masodperccel a mondat elhangzasa utan. talpra esett majd egy banatos nyoges utan lapjaira hullott....egy vallvonassal nyugtaztak hogy uj es mindenkepp kissebb szekreny utan kell nezniuk....a szethullott szekreny kozel 10 evig volt disze a haz kozepen elhelyezkedo kertnek pontosan ott ahova esett....

Megjegyzések

Zoltán Pintér üzenete…
Baszdki,a röhögéstől félrenyeltem és majdnem megfulladtam...
Balassa Laszlo üzenete…
titkon ez a celom ...probalom eltenni lab alol az olvasoimat :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Csak ez lehetek

Pici sötét szoba....koszos bomladozó ágyak.

A földet ürülék borítja. Mennyezetről lógó apró izzó fénye dereng. Romlott hús szaga keveredik emberi vizelettel. Az ágyon gyerekek fekszenek.  Tizennyolcan laknak a kétszobás vályogházban. Egyik legsötétebb sarokban valami neszez...közelebb megyek...takarók között cseppnyi baba fekszik.  Beteg. Nem tudják mi baja van. Nincs pénz gyógyszerre. Nincs pénz orvosra. Nincs pénz buszra az orvosig. Félretették....lehet hogy megmarad...ha elég erős. Közelebb lépek, lábam megcsúszik, szandálom vöröses barna csíkot húz a földön friss ürülékből... Résnyire nyitott száján sipolva szalad a levegő...apró fogai koromfeketék...majd megmozdulnak. Fél tucanyi döglégy mászik ki a résnyire nyitott ajkak közül.  Még él...de a legyek már a szájába petéztek... Pár órája még egy üszkösödő láb savanyú, lassan bomló szagát éreztem alig pár centire az arcomtól, és nem gondoltam hogy jön még rosszabb.

De hiába...én erre vagyok alkalmas.  Tudom hogy még saját feleségem…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…