Ugrás a fő tartalomra

Amon Adonai Santos de Araujo Tobin


Gondolom eredeti neven meg rajongoi kozul is kevesen ismerik az uriembert....Amon Tobin-rol van szo.

Viszonylag kevesen tudjak hogy eredeti szakmamat tekintve zenesz vagyok...zenei tanulmanyaim befejezese utan leginkabb csak magamnak zenelgettem megvedve ezzel az igy is torekeny vilagunkat.

Zenei izlesem eleg kuloncnek nevezheto...komolyzene jazz es ezen kivul olyan zeneket hallgatok ami mindenki masnak az idegeire megy....(Delirium, kitaro, tosca, ) amit rettenetesen ruhellek azok a dj-k! Ket jobb esetben harom szamot osszekutyulni es izompoloban feszengeni egy diszko emelvenyen mikozben ugy csinalsz mintha csinalnal valamit az egyebkent kataton allapot szelent tantorgo javareszt drogos nagyerdemunek....na ez az ami rohadt undorito.

Zenenek a legritkabb esetben sem neveznem azt amit csinalnak....

Amon Tobinnal evekkel ezelott ismerkedtem meg a Bricolage cimu albuma kapcsan...

Olyan zavaros kaotikus szurrealis zenet meg nem hallottam addig....disszonazs hangok negy negyednek semmikepp nem nevezheto ritmikai kepek, es jazzzzzzzzzzz!

Beleszerettem egy pillanat alatt. Keves ember mereszkedik a zenenek ennyire a hatarteruleteire mint o es amit csinal az zsenialisan teszi. ne vegye senki tulzasnak de John Cage 4:33 darabja volt annyira megrazo mint Tobin egyes szamai.

Olyan vilagokat nyit meg amik eddig ismeretlenul terultek el a tudatalatti mezsgyejen....

a magyar Taxidermia cimu filmen o krealta a zenejet eloszerettel hasznal kulonbozo zorejeket pl. hangyak altal keltett kaparo hangot papirlapon. legy szarnyanak "dorgeset" vegyitve harley davidson zummogesevel....

Szamomra mindenkeppen benne van a xx-ik szazad muveszei es zenei uttoroi kozott, de ez csak szuveren velemeny....


Eletrajz:

Amon Adonai Santos de Araujo Tobin Rio de Janeiroban, Brazíliában született. A Tobin nevet az ír mostohaapjától örökölte. Fiatal korában Angliába költözött, ahol a helyi zenei színtéren különösen a hip-hop, a jazz és a blues keltette fel az érdeklődését. Négy EP-t és egy albumot (Adventures In Foam) adott ki Cujo néven, mielőtt a Ninja Tune kiadóhoz szerződött volna, 1996-ban. Azóta öt, mind a kritikusok, mind a rajongók által széles körben elismert albumot adott ki a saját neve alatt. Három éves kihagyás után szerződést írt alá az Ubisoft játék-kiadócéggel a Splinter Cell: Chaos Theory c. játék zenéjének elkészítésére, 2005-ben.
Amon Tobin jól ismert szerző az elektronikus zenei berkekben, különösen a hangeffekt-használata miatt. Gyakran használ akusztikus elemeket, régi motorhangokat, csöpögő csapokat és egyéb jellegzetes hangokat is (erre utal Foley Room c. albuma is, amely az angol nyelvben azt a szobát jelenti, ahol egy film számára veszik fel a hangeffekteket).
Az albumai és egyéb bedolgozásai mellett, Amon Tobin szerezte a Taxidermia c. magyar film zenéjét is.
Amon Tobin zenéjét sokszor használták reklámokban és filmelőzetesekben
Weboldala a cimre kattintva erheto el....


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…