Ugrás a fő tartalomra

Epizód 4Na szóval a Béla megúszta a szuperhalálcsapásomat a gumibottal és szép lassan abbamaradtak a magánszámai is…azért ez utóbbit sajnáltam.
Mellettük lakó Füleki-néni olyan volt mintha az Eméli életéből költözött volna hozzánk egy forgatási szünetet kihasználva. Nagyanyámék nagyon szerették velem egyetemben…vidékről költözött fel pestre de hogy mikor azt nem tudom megmondani…férjét nem ismertem jóval születésem előtt meghalt Füleki-néni pedig élte az özvegyasszonyok életét. Minden tavasszal pirosra pingálta az ajtaját a falait mellette (a külső házfalat) ablakkereteket….mindent. Ezen felül volt még valami ami teljesen egyedivé tette őt. Volt fürdőszobája! Egyszer még fürödtem is nála! (mondjuk 8 éves voltam)
Gondos kis házikertje volt és papagájai akiknek közösen szedtük a fűmagot….mikor elmentem az ajtaja előtt sose bírtam megállni hogy ne csípjek le egy levelet valamelyik növényéről….ő pedig mindig megkérdezte – Lacika nem láttad ki csipkedi a virágaimat? Bukta….na mindegy azért folytattam ő pedig a kérezősködést :)
Szép rendezett lakása volt pár babával szépen felöltöztetve (rendszerint levetkőztettem őket de sose találtam semmi említésre méltót) Közös kis kártyázásunk abból állt hogy kártyavárat építettünk (néha igazán nagyokat) levelezőlapokból amit a munka végeztével befőttesgumival szétlőhettem! (Remek szórakozás!)
Emlékszem egyszer kaptam egy bumerángot nagyapámtól. Jó nagyot hajítottam rajta és baszki visszajött! Egészen a Füleki-néni ablakáig….na akkor mondjuk nem örült nagyon….
Összegezve megtanulhattam tőle mi a különbség a vidéki és a pesti emberek között…
Megemlítem még azt is hogy fura de nem szerette a gyerekeket engem azért szeretett mert jónevelt voltam (hogy az ő szavait idézzem) legutoljára tavalyelőtt hallottam róla akkor combnyaktörésből gyógyult (meggyógyult) azóta nem tudom mi lehet vele remélem él még…

Mellette a Gejza meg a törpe.
Hát baszom ilyen elbaszott párt még nem láttam azóta se…a törpe vagy 130 cm fehércigány (oláh) a Gejza cigó classic.
A (nő?) arcán mindig egy olyan egybites pilantás. Gejza néha felpörgette a merevlemezt és elment még melót keresni is de a sarki viola presszónál messzebb aligha jutott. Volt két gyerekük mindkettő mongolidióta ami nem az ő hibájuk természetesen (de azért valami genetika csak van benne ha láttátok volna a törpét tudnátok)
Egyetlen kapcsolatom velük egy balhé volt amikor belémkötött a törpe. Előtte összeveszett egy másik cigo clasicc-al a házban (gusztival a ferenc tér kung fu harcosával) amikor is azt üvöltözte neki –mi van a Gejza fasza kell? Majd szólok nekije! Ect ect ect….
Na mit ad isten másnap bekóstolt engem is….nekem is magyaráz hogy majd ő szól a gejzának….nem írom le mit válaszoltam de gejza többszöri hivásra sem akart kijönni a lakásból.
Itt meg is szakadt a kapcsolat közöttünk amivel sokat nem vesztettem….

Mára ennyi de jön még kutyára dér….

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…