Ugrás a fő tartalomra

5. epizódNos hát a Gejzánál egy fokkal jobb Gusztinak is megan a saját sztorija….emlékeim szerint elsők között kezdett el magyarországon biztonsági őrködni, amitől aztán piszkos Harry szintre emelte magát. Sok tulajdonsága megvolt hozzá…teszemazt dohányzott….mivel ő is a clasicc kategoriába tartozott nem vetette meg az italt. Történt egy nap, hogy mata részegen tántorgott haza…már az is jelentős teljesítmény volt, hogy fel tudott botorkálni az emeletre….
Felérve azonban szembeszökő tényként érte a sodrofával felfegyverzett asszony az ajtó előtt. Jó messziről kiszúrta, így reagálni is volt ideje. Reakcióját jócskán befolyásolta, hogy tudta egy egész ház bámulja produkcióját. Így aztán sutba dobta piszkos Harry itt hasznavehetetlen figuráját, és szinte varázsütésre előszökellt Bruce Lee. Mérsékelten gyors, ám annál darabosabb mozdulatokkal közeledett élete szerelme felé, aki sztoikus nyugalommal várta. Mikor közelebb ért előbújtak a közelgő csata hangjai, amik leginkább Linda menstruációs görcsökre emlékeztető jajgatásához voltak foghatóak.
Kis sárkány amint lábközelbe ért elindított egy halálos harántrugást, ami már Danny Glower-nek sem ment a halálos fegyverben….
Ő csak egy vizespalackot rúgot le míg Kis Sárkány a mozdulat befejezése előtt merendítő csapást szenvedett el az analfabéta, de annál gyorsabb fehérnéptől.
A csapás balról érkezett aminek következtében a tehetetlenségi erő a korlátnak sodorta a rugás közepénél járó önkéntes Bruce lee-t amin egy balettáncos könnyedségével és egy középkorú vájár erejével szaltózott át egyenesen bele a lakásuk alatt lévő rózsabokorba.
Azt hiszem ez volt az utolsó alkalom hogy bepisiltem a röhögéstől.
Ismeritek a mondást…nincsen rózsa……hát ezt ő testközelből meg is tapasztalta.
Az a pár másodperc néma csönd amíg magához tért, egy pillanat alatt foszlott semmivé, és átadta magát a sikitozva síró Guszti, és a hasonlóképp sikítozva röhögő
Nagyérdemű lakóközösség között.
Négykézláb mászott vissza az elsőre, és eltekintve a rózsák töviseitől, és porrá égett büszkeségétől, semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett.

Folyt köv.

Megjegyzések

Zoltán üzenete…
Királyság!Érdemes naponta többször ide nézni,reggel elovastam a negyedik epizódot most pedig az ötödiket.Hát komám betegre röhögtem magam!Komoly Rejtői vénával vagy megáldva...:-)
Törölgetem a szemem a röhögéstöl!
A legjobb az egészben az hogy ezek a fazonok még a mai napig fellelhetöek a város "jobb negyedeiben", megjegyzem hálIstennek szórakoztatobbá teszik az életet.
Délután jövök olvasni a hatodikat :-)
Balassa Laszlo üzenete…
az csak holnapra lesz meg a jopofa az egeszben hogy ha nem irnam le ezekre szinte senki sem emlekezne nekem is ugy bukkannak fel a dolgok egymas utan ahogy irogatok szep lassan...azota a ferenc teri dzsumbibol uri lakonegyed lett ha hazamegyek elmegyek megnezni...kicsit sajnalom a dolgot mert visszagondolva nem volt az olyan rosz :(
legalabbis a mai metroszexualis butaarcu fiatalsagnal jobb volt...
Zoltán üzenete…
Félre ne érsd csak vicceltem tökéletes lesz holnap is.Köbánya még csipkerózsika álmát alussza itt még nem változott semmi.Vannak még érintettlen területek,Hős utca,Pongrác telep stb.Van nekem egy szolid kis ivóm itt Köbányán, azért nálam tiszteletüket teszik néha napján ezek a brilliáns elméjü hölgyek és urak,tudnak vidám pillanatokat okozni...
Balassa Laszlo üzenete…
hos utca jaj istenem ott meloztam az elektaban na ott lattam csodakat :))))

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…