2008. december 11., csütörtök

5. epizódNos hát a Gejzánál egy fokkal jobb Gusztinak is megan a saját sztorija….emlékeim szerint elsők között kezdett el magyarországon biztonsági őrködni, amitől aztán piszkos Harry szintre emelte magát. Sok tulajdonsága megvolt hozzá…teszemazt dohányzott….mivel ő is a clasicc kategoriába tartozott nem vetette meg az italt. Történt egy nap, hogy mata részegen tántorgott haza…már az is jelentős teljesítmény volt, hogy fel tudott botorkálni az emeletre….
Felérve azonban szembeszökő tényként érte a sodrofával felfegyverzett asszony az ajtó előtt. Jó messziről kiszúrta, így reagálni is volt ideje. Reakcióját jócskán befolyásolta, hogy tudta egy egész ház bámulja produkcióját. Így aztán sutba dobta piszkos Harry itt hasznavehetetlen figuráját, és szinte varázsütésre előszökellt Bruce Lee. Mérsékelten gyors, ám annál darabosabb mozdulatokkal közeledett élete szerelme felé, aki sztoikus nyugalommal várta. Mikor közelebb ért előbújtak a közelgő csata hangjai, amik leginkább Linda menstruációs görcsökre emlékeztető jajgatásához voltak foghatóak.
Kis sárkány amint lábközelbe ért elindított egy halálos harántrugást, ami már Danny Glower-nek sem ment a halálos fegyverben….
Ő csak egy vizespalackot rúgot le míg Kis Sárkány a mozdulat befejezése előtt merendítő csapást szenvedett el az analfabéta, de annál gyorsabb fehérnéptől.
A csapás balról érkezett aminek következtében a tehetetlenségi erő a korlátnak sodorta a rugás közepénél járó önkéntes Bruce lee-t amin egy balettáncos könnyedségével és egy középkorú vájár erejével szaltózott át egyenesen bele a lakásuk alatt lévő rózsabokorba.
Azt hiszem ez volt az utolsó alkalom hogy bepisiltem a röhögéstől.
Ismeritek a mondást…nincsen rózsa……hát ezt ő testközelből meg is tapasztalta.
Az a pár másodperc néma csönd amíg magához tért, egy pillanat alatt foszlott semmivé, és átadta magát a sikitozva síró Guszti, és a hasonlóképp sikítozva röhögő
Nagyérdemű lakóközösség között.
Négykézláb mászott vissza az elsőre, és eltekintve a rózsák töviseitől, és porrá égett büszkeségétől, semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett.

Folyt köv.

4 megjegyzés:

Zoltán írta...

Királyság!Érdemes naponta többször ide nézni,reggel elovastam a negyedik epizódot most pedig az ötödiket.Hát komám betegre röhögtem magam!Komoly Rejtői vénával vagy megáldva...:-)
Törölgetem a szemem a röhögéstöl!
A legjobb az egészben az hogy ezek a fazonok még a mai napig fellelhetöek a város "jobb negyedeiben", megjegyzem hálIstennek szórakoztatobbá teszik az életet.
Délután jövök olvasni a hatodikat :-)

Balassa Laszlo írta...

az csak holnapra lesz meg a jopofa az egeszben hogy ha nem irnam le ezekre szinte senki sem emlekezne nekem is ugy bukkannak fel a dolgok egymas utan ahogy irogatok szep lassan...azota a ferenc teri dzsumbibol uri lakonegyed lett ha hazamegyek elmegyek megnezni...kicsit sajnalom a dolgot mert visszagondolva nem volt az olyan rosz :(
legalabbis a mai metroszexualis butaarcu fiatalsagnal jobb volt...

Zoltán írta...

Félre ne érsd csak vicceltem tökéletes lesz holnap is.Köbánya még csipkerózsika álmát alussza itt még nem változott semmi.Vannak még érintettlen területek,Hős utca,Pongrác telep stb.Van nekem egy szolid kis ivóm itt Köbányán, azért nálam tiszteletüket teszik néha napján ezek a brilliáns elméjü hölgyek és urak,tudnak vidám pillanatokat okozni...

Balassa Laszlo írta...

hos utca jaj istenem ott meloztam az elektaban na ott lattam csodakat :))))