Ugrás a fő tartalomra

5. epizódNos hát a Gejzánál egy fokkal jobb Gusztinak is megan a saját sztorija….emlékeim szerint elsők között kezdett el magyarországon biztonsági őrködni, amitől aztán piszkos Harry szintre emelte magát. Sok tulajdonsága megvolt hozzá…teszemazt dohányzott….mivel ő is a clasicc kategoriába tartozott nem vetette meg az italt. Történt egy nap, hogy mata részegen tántorgott haza…már az is jelentős teljesítmény volt, hogy fel tudott botorkálni az emeletre….
Felérve azonban szembeszökő tényként érte a sodrofával felfegyverzett asszony az ajtó előtt. Jó messziről kiszúrta, így reagálni is volt ideje. Reakcióját jócskán befolyásolta, hogy tudta egy egész ház bámulja produkcióját. Így aztán sutba dobta piszkos Harry itt hasznavehetetlen figuráját, és szinte varázsütésre előszökellt Bruce Lee. Mérsékelten gyors, ám annál darabosabb mozdulatokkal közeledett élete szerelme felé, aki sztoikus nyugalommal várta. Mikor közelebb ért előbújtak a közelgő csata hangjai, amik leginkább Linda menstruációs görcsökre emlékeztető jajgatásához voltak foghatóak.
Kis sárkány amint lábközelbe ért elindított egy halálos harántrugást, ami már Danny Glower-nek sem ment a halálos fegyverben….
Ő csak egy vizespalackot rúgot le míg Kis Sárkány a mozdulat befejezése előtt merendítő csapást szenvedett el az analfabéta, de annál gyorsabb fehérnéptől.
A csapás balról érkezett aminek következtében a tehetetlenségi erő a korlátnak sodorta a rugás közepénél járó önkéntes Bruce lee-t amin egy balettáncos könnyedségével és egy középkorú vájár erejével szaltózott át egyenesen bele a lakásuk alatt lévő rózsabokorba.
Azt hiszem ez volt az utolsó alkalom hogy bepisiltem a röhögéstől.
Ismeritek a mondást…nincsen rózsa……hát ezt ő testközelből meg is tapasztalta.
Az a pár másodperc néma csönd amíg magához tért, egy pillanat alatt foszlott semmivé, és átadta magát a sikitozva síró Guszti, és a hasonlóképp sikítozva röhögő
Nagyérdemű lakóközösség között.
Négykézláb mászott vissza az elsőre, és eltekintve a rózsák töviseitől, és porrá égett büszkeségétől, semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett.

Folyt köv.

Megjegyzések

Zoltán üzenete…
Királyság!Érdemes naponta többször ide nézni,reggel elovastam a negyedik epizódot most pedig az ötödiket.Hát komám betegre röhögtem magam!Komoly Rejtői vénával vagy megáldva...:-)
Törölgetem a szemem a röhögéstöl!
A legjobb az egészben az hogy ezek a fazonok még a mai napig fellelhetöek a város "jobb negyedeiben", megjegyzem hálIstennek szórakoztatobbá teszik az életet.
Délután jövök olvasni a hatodikat :-)
Balassa Laszlo üzenete…
az csak holnapra lesz meg a jopofa az egeszben hogy ha nem irnam le ezekre szinte senki sem emlekezne nekem is ugy bukkannak fel a dolgok egymas utan ahogy irogatok szep lassan...azota a ferenc teri dzsumbibol uri lakonegyed lett ha hazamegyek elmegyek megnezni...kicsit sajnalom a dolgot mert visszagondolva nem volt az olyan rosz :(
legalabbis a mai metroszexualis butaarcu fiatalsagnal jobb volt...
Zoltán üzenete…
Félre ne érsd csak vicceltem tökéletes lesz holnap is.Köbánya még csipkerózsika álmát alussza itt még nem változott semmi.Vannak még érintettlen területek,Hős utca,Pongrác telep stb.Van nekem egy szolid kis ivóm itt Köbányán, azért nálam tiszteletüket teszik néha napján ezek a brilliáns elméjü hölgyek és urak,tudnak vidám pillanatokat okozni...
Balassa Laszlo üzenete…
hos utca jaj istenem ott meloztam az elektaban na ott lattam csodakat :))))

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Samyang F2,8/14mm teszt Balassa módra! :)

A Leitz Hungária egyik legszimpatikusabb mondata az volt hogy a teszt alatt maradj végig önmagad! Iszonyatos megkönnyebbülés volt nekem mert akik ismernek személyesen tudják hogy ami a szívemen a számon és hogy nem tudok kibújni a bőrömből.
Mikor megláttam a 14-es Samyangot az volt az első két gondolatom hogy:
1: Ez nagyon sérülékenynek tűnik a kis domború pofikájával,
2: Na most én mit csináljak ezzel?Első körben kimentem kék órában a dunapartra hogy na akkor most aztán megcsináljuk a tipikus kékórás lánchidas parlamentes förtelmet mert bizony ez erre való! (NEM!) Igazából nem is volt kedvem elővenni és akkor jutott eszembe hogy maradjak önmagam... Jó de akkor mi a fészkes fenét kóválygok a dunaparton mint gólyafos a levegőben ahelyett hogy mennék a dolgomra! Én megrögzött szociofotós vagyok. Arcokkal, történetekkel dolgozom. És még valami! Folyamatosan azt tanítom hogy hacsak nem igazolványképet csinálunk akkor mutassunk meg minél többet az alanyunk hátteréből környezetéből mert a…

Csak ez lehetek

Pici sötét szoba....koszos bomladozó ágyak.

A földet ürülék borítja. Mennyezetről lógó apró izzó fénye dereng. Romlott hús szaga keveredik emberi vizelettel. Az ágyon gyerekek fekszenek.  Tizennyolcan laknak a kétszobás vályogházban. Egyik legsötétebb sarokban valami neszez...közelebb megyek...takarók között cseppnyi baba fekszik.  Beteg. Nem tudják mi baja van. Nincs pénz gyógyszerre. Nincs pénz orvosra. Nincs pénz buszra az orvosig. Félretették....lehet hogy megmarad...ha elég erős. Közelebb lépek, lábam megcsúszik, szandálom vöröses barna csíkot húz a földön friss ürülékből... Résnyire nyitott száján sipolva szalad a levegő...apró fogai koromfeketék...majd megmozdulnak. Fél tucanyi döglégy mászik ki a résnyire nyitott ajkak közül.  Még él...de a legyek már a szájába petéztek... Pár órája még egy üszkösödő láb savanyú, lassan bomló szagát éreztem alig pár centire az arcomtól, és nem gondoltam hogy jön még rosszabb.

De hiába...én erre vagyok alkalmas.  Tudom hogy még saját feleségem…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…