Ugrás a fő tartalomra

Folytatás.Folytatás.

Hát akkor térjünk át az első és második emeletre….
Szemközti emelet első lakás Guszti a cigány harcművész, a kung fu különféle válfajait ismerte és gyakorolta szorgalommal ám tehetség nélkül. Felesége autentikus cigány asszony…se irni se olvasni nem tudott ha kapott levelet mindig lehozta hozzánk hogy olvassuk el neki….

Mellettük Rózsi néni (nem AZ a rózsi) nagyanám barátnője. Kedves teremtés fia megjárta az idegenlégiót talán a 8-ik év után szökött haza….Rózsi néninek idősebb korában a cukra miatt amputálták a lábait de sosem jöt rendbe teljesen. Emlékszem teljesen megtörten mesélte nagyanyámnak hogy nem altatták el és hallotta ahogy fűrészelik a lábát….pár évre rá meghalt.

Mellette a Steinerné! Öreg rusnya teremtés volt agy kicsi keverék kutyával. Napi programként körbesétált az emeleten és koldult valami kaját magának és a kutyának. Ám fő attrakciója mégsem ez volt hanem amikor napos délutánonként kiült a hokedliére és kiverte a kutyus pöcsét…. Szerepe itt véget is ér beszámolónkban.

Az első emelet szemközötti oldalt ki is végeztük természesen mások is laktak ott még de semmi leírható emlékem nincs róluk.
Érdekességként megemlítem hogy a tátrai testvérek is ott nőttek fel nagyanyám mesélte hogy piszok rossz gyerekek voltak…szemközötti oldalt a jimy lakott de róla majd később.
A másik oldal a zsuzsiék lakása felett kezdődött ahol egy kedves fiatal teremtés Sz. Éva lakott aki egyedül nevelte marci nevű gyerkőcét. Sok időt töltöttem nála, tanított agykontrollra és egyéb dolgokra. Nagyanyámék meg voltak győződve róla hogy más is történik közöttünk de soha semmi nem történt….na jó mondjuk nem rajtam múlott.

Melette egy lilafejű pacemaker-es fasz aki egyszer megmérgezte a kutyámat. Megfenyegettem hogy felmegyek nakifutásból mellberúgom és lebasyom az emeletről. Ezekután kapcsolatunk nem volt túl baráti jellegű.

Mögötte egy család lakott Tamás nevű fiukkal. Az apa kamionos volt ami abban az időben nagyon jó meló volt. Sokat járt Bulgáriába. Nekik volt előszőr videójuk és ott láttam a king kongot életemben előszőr. Az érdekesség hogy előttük a lakásban egy család lakott. Nem írom le a család nevét elég leírnom hogy onnan került ki a Jimmy.
Én nem éltem még ekkor vagy nem voltam olyan nagy hogy emlékezzek rá így nagyapám későbbi elbeszéléseire kell egy percre támaszkodnom de kétségem sincs semmi felől hisz sosem hazudott az öreg nekem. Öreg mindig röhögve mesélte hogy eredetileg dobosnak készült mert rendszeresen elkalapálta az aszonyt…télen meg felszedték a parkettát és eltüzelték…. Hát ennyit tudok a „királyról“

Utána az F Robi lakott szőke sovány gyerek. Nagy barátom volt annak idején. Egyszer a lábamoz vágott egy deszkát és az abból kiálló görbe szög egy jó darab húst kiszakított a lábamból. Nagyanyámék nem voltak otthon és én lekezeltem arcszesszel. A dolog érdekessége hogy nem fájt ám a nyoma mai napig megvan.

Majdnem a kapu felett egy zenész cigány család lakott…anya fiú lány.
Csak a lány nevét tudom Évának hívták aknés arca volt kicsit gömbölyű testalkata. Remek zongorista volt ő volt az első zenetanárom. Később inni kezdett és az a pletyka járta róla hogy valami fiatal gyereket „pisiltetett“ meg a légópincében. A fiú hegedűs volt soha egy szót nem beszéltem vele. Az anya egy végtelenül jóságos arcú cigány néni. Mindenki szerette. Egy fura szokása volt. Ha valaki meghalt a házból mindig bekéredszkedett hogy megnézhesse. Senki sem tudta miért csinálja de rendszerint beengedték….
Folyt köv…..

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Olyan mint egy film.Mikor már kezdenél bele jönni....reklám következik:)
Vissza térek:D
Balassa Laszlo üzenete…
irok meg na aggodj ugyse olvassa senki csak te szivem :) mondjuk jo ez igy :)
mi van feled minden ok.....hianyzol nekunk....
Névtelen üzenete…
semmi extra,minden stagnál:(
Már nagyon várlak titeket!!!!Kutyuval mi lesz?
Remélem jobban vagy már?Sok melotok van?Bori elkezdte végül a sulit?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…