Ugrás a fő tartalomra

Folytatás.Folytatás.

Hát akkor térjünk át az első és második emeletre….
Szemközti emelet első lakás Guszti a cigány harcművész, a kung fu különféle válfajait ismerte és gyakorolta szorgalommal ám tehetség nélkül. Felesége autentikus cigány asszony…se irni se olvasni nem tudott ha kapott levelet mindig lehozta hozzánk hogy olvassuk el neki….

Mellettük Rózsi néni (nem AZ a rózsi) nagyanám barátnője. Kedves teremtés fia megjárta az idegenlégiót talán a 8-ik év után szökött haza….Rózsi néninek idősebb korában a cukra miatt amputálták a lábait de sosem jöt rendbe teljesen. Emlékszem teljesen megtörten mesélte nagyanyámnak hogy nem altatták el és hallotta ahogy fűrészelik a lábát….pár évre rá meghalt.

Mellette a Steinerné! Öreg rusnya teremtés volt agy kicsi keverék kutyával. Napi programként körbesétált az emeleten és koldult valami kaját magának és a kutyának. Ám fő attrakciója mégsem ez volt hanem amikor napos délutánonként kiült a hokedliére és kiverte a kutyus pöcsét…. Szerepe itt véget is ér beszámolónkban.

Az első emelet szemközötti oldalt ki is végeztük természesen mások is laktak ott még de semmi leírható emlékem nincs róluk.
Érdekességként megemlítem hogy a tátrai testvérek is ott nőttek fel nagyanyám mesélte hogy piszok rossz gyerekek voltak…szemközötti oldalt a jimy lakott de róla majd később.
A másik oldal a zsuzsiék lakása felett kezdődött ahol egy kedves fiatal teremtés Sz. Éva lakott aki egyedül nevelte marci nevű gyerkőcét. Sok időt töltöttem nála, tanított agykontrollra és egyéb dolgokra. Nagyanyámék meg voltak győződve róla hogy más is történik közöttünk de soha semmi nem történt….na jó mondjuk nem rajtam múlott.

Melette egy lilafejű pacemaker-es fasz aki egyszer megmérgezte a kutyámat. Megfenyegettem hogy felmegyek nakifutásból mellberúgom és lebasyom az emeletről. Ezekután kapcsolatunk nem volt túl baráti jellegű.

Mögötte egy család lakott Tamás nevű fiukkal. Az apa kamionos volt ami abban az időben nagyon jó meló volt. Sokat járt Bulgáriába. Nekik volt előszőr videójuk és ott láttam a king kongot életemben előszőr. Az érdekesség hogy előttük a lakásban egy család lakott. Nem írom le a család nevét elég leírnom hogy onnan került ki a Jimmy.
Én nem éltem még ekkor vagy nem voltam olyan nagy hogy emlékezzek rá így nagyapám későbbi elbeszéléseire kell egy percre támaszkodnom de kétségem sincs semmi felől hisz sosem hazudott az öreg nekem. Öreg mindig röhögve mesélte hogy eredetileg dobosnak készült mert rendszeresen elkalapálta az aszonyt…télen meg felszedték a parkettát és eltüzelték…. Hát ennyit tudok a „királyról“

Utána az F Robi lakott szőke sovány gyerek. Nagy barátom volt annak idején. Egyszer a lábamoz vágott egy deszkát és az abból kiálló görbe szög egy jó darab húst kiszakított a lábamból. Nagyanyámék nem voltak otthon és én lekezeltem arcszesszel. A dolog érdekessége hogy nem fájt ám a nyoma mai napig megvan.

Majdnem a kapu felett egy zenész cigány család lakott…anya fiú lány.
Csak a lány nevét tudom Évának hívták aknés arca volt kicsit gömbölyű testalkata. Remek zongorista volt ő volt az első zenetanárom. Később inni kezdett és az a pletyka járta róla hogy valami fiatal gyereket „pisiltetett“ meg a légópincében. A fiú hegedűs volt soha egy szót nem beszéltem vele. Az anya egy végtelenül jóságos arcú cigány néni. Mindenki szerette. Egy fura szokása volt. Ha valaki meghalt a házból mindig bekéredszkedett hogy megnézhesse. Senki sem tudta miért csinálja de rendszerint beengedték….
Folyt köv…..

Megjegyzések

Krisztina üzenete…
Olyan mint egy film.Mikor már kezdenél bele jönni....reklám következik:)
Vissza térek:D
Balassa Laszlo üzenete…
irok meg na aggodj ugyse olvassa senki csak te szivem :) mondjuk jo ez igy :)
mi van feled minden ok.....hianyzol nekunk....
Krisztina üzenete…
semmi extra,minden stagnál:(
Már nagyon várlak titeket!!!!Kutyuval mi lesz?
Remélem jobban vagy már?Sok melotok van?Bori elkezdte végül a sulit?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Samyang F2,8/14mm teszt Balassa módra! :)

A Leitz Hungária egyik legszimpatikusabb mondata az volt hogy a teszt alatt maradj végig önmagad! Iszonyatos megkönnyebbülés volt nekem mert akik ismernek személyesen tudják hogy ami a szívemen a számon és hogy nem tudok kibújni a bőrömből.
Mikor megláttam a 14-es Samyangot az volt az első két gondolatom hogy:
1: Ez nagyon sérülékenynek tűnik a kis domború pofikájával,
2: Na most én mit csináljak ezzel?Első körben kimentem kék órában a dunapartra hogy na akkor most aztán megcsináljuk a tipikus kékórás lánchidas parlamentes förtelmet mert bizony ez erre való! (NEM!) Igazából nem is volt kedvem elővenni és akkor jutott eszembe hogy maradjak önmagam... Jó de akkor mi a fészkes fenét kóválygok a dunaparton mint gólyafos a levegőben ahelyett hogy mennék a dolgomra! Én megrögzött szociofotós vagyok. Arcokkal, történetekkel dolgozom. És még valami! Folyamatosan azt tanítom hogy hacsak nem igazolványképet csinálunk akkor mutassunk meg minél többet az alanyunk hátteréből környezetéből mert a…

Csak ez lehetek

Pici sötét szoba....koszos bomladozó ágyak.

A földet ürülék borítja. Mennyezetről lógó apró izzó fénye dereng. Romlott hús szaga keveredik emberi vizelettel. Az ágyon gyerekek fekszenek.  Tizennyolcan laknak a kétszobás vályogházban. Egyik legsötétebb sarokban valami neszez...közelebb megyek...takarók között cseppnyi baba fekszik.  Beteg. Nem tudják mi baja van. Nincs pénz gyógyszerre. Nincs pénz orvosra. Nincs pénz buszra az orvosig. Félretették....lehet hogy megmarad...ha elég erős. Közelebb lépek, lábam megcsúszik, szandálom vöröses barna csíkot húz a földön friss ürülékből... Résnyire nyitott száján sipolva szalad a levegő...apró fogai koromfeketék...majd megmozdulnak. Fél tucanyi döglégy mászik ki a résnyire nyitott ajkak közül.  Még él...de a legyek már a szájába petéztek... Pár órája még egy üszkösödő láb savanyú, lassan bomló szagát éreztem alig pár centire az arcomtól, és nem gondoltam hogy jön még rosszabb.

De hiába...én erre vagyok alkalmas.  Tudom hogy még saját feleségem…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…