Ugrás a fő tartalomra

Photoshop tutor. Fekete feher kepek tokeletesen.

ha valaki egy kicsit belemelyed a ps-be akkor hamar eszreveszi hogy nem olyan konnyu vele igazi fekete feher kepeket alkotni...persze lehet egy mozdulattal desaturalni de az eredmeny egy szurke szar lesz aminek koze nincs teszemazt egy fekete feher analog kephez meg tavolrol sem.

nos itt egy modszer ami konnyu gyors es ha valaki egyszer kiprobalja garantaltan nem nyomkod tobb ctrl+u-t.

nyissuk meg a kepunk layer ablakat es valasszuk ezt a fekete feher kor alaku szimbolumot alulrol majd valasszuk a channel mixert. a felugro ablakban a grayscale kisablak kipipalasa utan a kovetkezo ertekeket allistuk be.
Red:112
Green: 56
Blue: -48
Constant: -14
es maris kesz ha kivancsiak vagyunk a kulonbsegre akkor az alul levo meg szines layert duplazzuk meg es desaturaljuk az alsot, a felsot meg olvasszuk ossze a retagmaszkunkal es meg lehet nezni a kulonbseget. Jo szorakozast!

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ismered azt a nevű programot,hogy Corel..?
rajli üzenete…
Az érdekesség kedvéért kipróbáltam, de mindegyik fotó túlexponált lett, ezekkel az adatokkal! Viszont szép kontrasztos kétségtelen!
Üdv: Laci
Balassa Laszlo üzenete…
tessék továbbgondolni.....teszemazt csinálok egy sima ff rétegmaszkot és a kiégett részeket visszamaszkolom....hm??? :)
rajli üzenete…
Igazad van és ezen kívül is vannak megoldások! Tényleg csak az érdekesség kedvéért próbáltam ki. Én a B&W stylert használom, szerintem nagyon sokoldalú és jó szóralozást biztosít. Nyílván sokkal macerásabb, de én kedvelem.
Köszönöm a válaszod!
Laci

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…