2008. október 20., hétfő

Photoshop tutor. Fekete feher kepek tokeletesen.

ha valaki egy kicsit belemelyed a ps-be akkor hamar eszreveszi hogy nem olyan konnyu vele igazi fekete feher kepeket alkotni...persze lehet egy mozdulattal desaturalni de az eredmeny egy szurke szar lesz aminek koze nincs teszemazt egy fekete feher analog kephez meg tavolrol sem.

nos itt egy modszer ami konnyu gyors es ha valaki egyszer kiprobalja garantaltan nem nyomkod tobb ctrl+u-t.

nyissuk meg a kepunk layer ablakat es valasszuk ezt a fekete feher kor alaku szimbolumot alulrol majd valasszuk a channel mixert. a felugro ablakban a grayscale kisablak kipipalasa utan a kovetkezo ertekeket allistuk be.
Red:112
Green: 56
Blue: -48
Constant: -14
es maris kesz ha kivancsiak vagyunk a kulonbsegre akkor az alul levo meg szines layert duplazzuk meg es desaturaljuk az alsot, a felsot meg olvasszuk ossze a retagmaszkunkal es meg lehet nezni a kulonbseget. Jo szorakozast!

5 megjegyzés:

Krisztina írta...

Ismered azt a nevű programot,hogy Corel..?

Balassa Laszlo írta...

igen szar.

rajli írta...

Az érdekesség kedvéért kipróbáltam, de mindegyik fotó túlexponált lett, ezekkel az adatokkal! Viszont szép kontrasztos kétségtelen!
Üdv: Laci

Balassa Laszlo írta...

tessék továbbgondolni.....teszemazt csinálok egy sima ff rétegmaszkot és a kiégett részeket visszamaszkolom....hm??? :)

rajli írta...

Igazad van és ezen kívül is vannak megoldások! Tényleg csak az érdekesség kedvéért próbáltam ki. Én a B&W stylert használom, szerintem nagyon sokoldalú és jó szóralozást biztosít. Nyílván sokkal macerásabb, de én kedvelem.
Köszönöm a válaszod!
Laci