Ugrás a fő tartalomra

hirek.


Események.

Eltelt pár hónap lassan elmúlik a nyár is. Mondjuk itt nem annyira de otthon feltehetöleg :)
Mondom sorban a dolgokat.
Meglátogattak minket juniusban az AFK késkészítő műhely képviselői. Elég hivatalos? Az ismeretség onnan eredt hogy egyszer megláttam a neten a késeiket és térdre is borultam tőlük. Aki ismer tudja hogy megrögzött késbuzi vagyok….de ezek a kések valóban különlegesek voltak (akit érdekel ott van oldalt a linkjük meg lehet nézni) A fotókkal voltak gondok amit szóvá is tettem majd a végén egy prospektust raktam össze nekik és mivel szimpatikusnak tűntek meghívtuk őket…beszoptuk….elfogadták….:)
Nagyon kedves emberek voltak és úgy gondoljuk szereztünk pár új barátot személyeikben…na de nem is ez a lényeg. Elkészítették álmaim kését…végre egy kés amiből csak egy van és a kezemre készült. Na használni még nem nagyon merem de kirándulásokon már ott virit az oldalamon. Mellé hoztak két igazi csemegét is rakok fel fotót leírni ugy se tudnám Bori is kapott egy kecskés kis kést. Bori kezdi az egyetemet Barcelonában hál istennek. Nagyon örülünk neki. Kb egy honapom van vissza az első közös kiállításig Olgával. (a katalán csaj akivel együtt dolgozunk) Az üzlet kirakatában már minden fotón ott virít a nevem ténylegesen partnerek lettünk. Nem rossz érzés de nem vagyok még elégedett. A foton a kirakat és a tükrözödésben mi látszunk.
Elkezdtünk túrázni a pireneusokban és felettébb élvezem. Legutoljára felmásztunk 1800 méter magasra….nem nagyon hittem volna hogy feljutok valaha de sikerült és mikor odaértem remek volt. Sajnos egyetlen gondom a cipő kérdése. Ha sziklás talajra vetődöm a tornacipőben rettenetesen tud fájni a lábam így elmentünk cipőt nézni.
Nem egy túl könnyű dolog 50-es lábra túracipőt szerezni de úgy tűnik sikerül beszereznem egy Nort Face-t. kicsit drágállom bár nehéz felvenni a versenyt a decathlonos cipőkkel a minap vettem 8 euroért egy kurva jó kis tornacipőt Geronában a Decathlonban. Bori meg már nézegeti a 3000-es csúcsokat…hiába maximalista de biztosítottam kis idő és nekivághatunk. A telkeket folyamatosan nézzük és várjuk az álomajánlatot meg az árcsökkenést hogy megvehessük és megrendelhessük a jurtánkat.
Tavasszal készülünk nekivágni a caminonak ismét alig várjuk már az indulást.
Hát nagyjából ezek a hírek. Még mindig várjuk hogy Fletó elhúzzon végre Vikivel együtt és lehessen otthon valami harmadik alternatívára szavazni mert ha csak ez a két
Lehetőség van akkor szaraegész ahogy a 8-ik kerületi elhiresült grafiti is mondja.
Amiket a késes barátaink meséltek az ijesztő volt. Ha valaki 250.000 felett vásárol az luxus és ujra kell adózni utána? Illetve a boltosnak jelentenie kell lassan ha valaki ilyen értéket vásárol? No ez érdekes és ha csak a fele igaz akkor is ijesztő.
Nos mindenkinek üdvözlet aki olvassa a Blogot.
Ps: Juci gartula. Hallottam :)))))
ps2: a pttintott jellegu kes nyele mammutagyar.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Nort Face-t ne drágáld mert annál jobban nem nagyon lehet kapni túra cipőből!!!!Szerinttem:)
Adózás...?Lassan már ezért a csodás tiszta pösti levegőért is kell adózni.
Millió cupp

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ez nem kelet...Ez nem nyugat...Ez Szarajevó!

Ez nem kelet, ez nem nyugat, ez az a pont ahol minden találkozik. Szarajevó városa több szempontból is egyedülálló. A nyugati és keleti vallás, kultúra keresztútjáról beszélünk ahogy egymás szomszédságában áll mecset, ortodox templom, katolikus katedrális, és zsidó zsinagóga. A város története legalább annyira sokrétű mint a lakossága, vagy a látvány amit nyújt. 1914-ben itt gyilkolták meg Ferenc Ferninándot ami kirobbantota az elő világháborút. A második világháborúban Szarajevó az usztasák által irányított független Horvát Államhoz került így a város zsidó, és szerb lakosságának jelentős része a holokauszt áldozatává vált. 1992 április ötödikén egy béketüntetésre szerb orvlövészek sortűzzel válaszoltak, ekkor kezdődött meg Szarajevó 1996-ig tartó ostroma, amiben 12.000 ember veszítette életét.


2018. február 9 Lassan sétikálok a repülőtér körül és próbálom eldönteni hogyan jussak el a szállásomra az óváros részbe...villamost, buszt nem látok, pár taxis lustán dohányzik a kocsinak dőlve v…

Leica Q munkateszt, avagy megnéztük a Leica Q foga fehérjét...van neki!

Mielőtt belevágnék a teszt megírásába vannak részletek amikről érdemes értekezni...elöszőr is miért én lehettem az a szerencsés aki több napig tesztelhette zúzhatta a Leica q gépét miért nem valaki, aki amúgy is használ Leicát, és ismeri a márka sajátosságait, képalkotó rendszerét stb...
Azt hiszem a Leicánál rájöhettek arra hogy az, aki már Leica felhasználó aligha fog tudni elfogulatlanul írni róla hiszen én is elfogult vagyok a Nikonommal szemben még ha évek alatt a leeső alkatrészekből lassan egy új gépet tudok összerakni...jut eszembe Banach-Tarsky  paradoxonja hess nemidevaló... szóval gondolom olyan emberke kellett aki elfogulatlan és nem ismeri kézből az adott technikát, ha fotózni is tud a plusz pont (lehet nálam ettől eltekintettek) az hogy én zsigerből milc ellenes vagyok valószínűleg tudták, hisz sosem rejtettem véka alá, a q meg első ránézésre nekem milc kategória volt.
Olyan periodusban vittem el tesztre a Leica Q gépet amikor több fotózás is be volt tervezve, de sem a …

Különleges ajándék karácsonyra.

Idén karácsonykor is készülök egy különleges meglepetéssel nektek.  Mint minden művésznek nekem is korszakokra bontható eddigi pályám. Idén az egyik legizgalmasabb korszakból válogattam nektek olyan képeket amik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem voltak publikálva.  Ebben az időszakban kizárólag filmre dolgoztam, és sokszor már az elkattintás pillanatában torzítottam a képeket. Foltokban, vonalakban, tónusokban láttam a világot és sokkal inkább hangulatokat kerestem mintsem dekoratív tartalmat. Az elkészült képekhez a valóság csak vászon volt. Ezekből a képekből választottam ki a kedvenceimet nektek.  Ezeket harminc centis hosszanti oldal méretben lehet majd megrendelni, tízezer forintos darabáron. Természetesen ezek is Hahnemühle papírra készülnek a Pigmenta Art Lab gondozásában. Mindegyik aláírva kerül új tulajdonosához. A meglepetés az, hogy a vásárlók közül kisorsolok egy valakit, aki karácsonyra a vásárolt nyomat mellé megkapja az eredeti negatívot bekeretezve.  A weboldalra a n…