Ugrás a fő tartalomra

hirek.


Események.

Eltelt pár hónap lassan elmúlik a nyár is. Mondjuk itt nem annyira de otthon feltehetöleg :)
Mondom sorban a dolgokat.
Meglátogattak minket juniusban az AFK késkészítő műhely képviselői. Elég hivatalos? Az ismeretség onnan eredt hogy egyszer megláttam a neten a késeiket és térdre is borultam tőlük. Aki ismer tudja hogy megrögzött késbuzi vagyok….de ezek a kések valóban különlegesek voltak (akit érdekel ott van oldalt a linkjük meg lehet nézni) A fotókkal voltak gondok amit szóvá is tettem majd a végén egy prospektust raktam össze nekik és mivel szimpatikusnak tűntek meghívtuk őket…beszoptuk….elfogadták….:)
Nagyon kedves emberek voltak és úgy gondoljuk szereztünk pár új barátot személyeikben…na de nem is ez a lényeg. Elkészítették álmaim kését…végre egy kés amiből csak egy van és a kezemre készült. Na használni még nem nagyon merem de kirándulásokon már ott virit az oldalamon. Mellé hoztak két igazi csemegét is rakok fel fotót leírni ugy se tudnám Bori is kapott egy kecskés kis kést. Bori kezdi az egyetemet Barcelonában hál istennek. Nagyon örülünk neki. Kb egy honapom van vissza az első közös kiállításig Olgával. (a katalán csaj akivel együtt dolgozunk) Az üzlet kirakatában már minden fotón ott virít a nevem ténylegesen partnerek lettünk. Nem rossz érzés de nem vagyok még elégedett. A foton a kirakat és a tükrözödésben mi látszunk.
Elkezdtünk túrázni a pireneusokban és felettébb élvezem. Legutoljára felmásztunk 1800 méter magasra….nem nagyon hittem volna hogy feljutok valaha de sikerült és mikor odaértem remek volt. Sajnos egyetlen gondom a cipő kérdése. Ha sziklás talajra vetődöm a tornacipőben rettenetesen tud fájni a lábam így elmentünk cipőt nézni.
Nem egy túl könnyű dolog 50-es lábra túracipőt szerezni de úgy tűnik sikerül beszereznem egy Nort Face-t. kicsit drágállom bár nehéz felvenni a versenyt a decathlonos cipőkkel a minap vettem 8 euroért egy kurva jó kis tornacipőt Geronában a Decathlonban. Bori meg már nézegeti a 3000-es csúcsokat…hiába maximalista de biztosítottam kis idő és nekivághatunk. A telkeket folyamatosan nézzük és várjuk az álomajánlatot meg az árcsökkenést hogy megvehessük és megrendelhessük a jurtánkat.
Tavasszal készülünk nekivágni a caminonak ismét alig várjuk már az indulást.
Hát nagyjából ezek a hírek. Még mindig várjuk hogy Fletó elhúzzon végre Vikivel együtt és lehessen otthon valami harmadik alternatívára szavazni mert ha csak ez a két
Lehetőség van akkor szaraegész ahogy a 8-ik kerületi elhiresült grafiti is mondja.
Amiket a késes barátaink meséltek az ijesztő volt. Ha valaki 250.000 felett vásárol az luxus és ujra kell adózni utána? Illetve a boltosnak jelentenie kell lassan ha valaki ilyen értéket vásárol? No ez érdekes és ha csak a fele igaz akkor is ijesztő.
Nos mindenkinek üdvözlet aki olvassa a Blogot.
Ps: Juci gartula. Hallottam :)))))
ps2: a pttintott jellegu kes nyele mammutagyar.

Megjegyzések

Krisztina üzenete…
Nort Face-t ne drágáld mert annál jobban nem nagyon lehet kapni túra cipőből!!!!Szerinttem:)
Adózás...?Lassan már ezért a csodás tiszta pösti levegőért is kell adózni.
Millió cupp

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Samyang F2,8/14mm teszt Balassa módra! :)

A Leitz Hungária egyik legszimpatikusabb mondata az volt hogy a teszt alatt maradj végig önmagad! Iszonyatos megkönnyebbülés volt nekem mert akik ismernek személyesen tudják hogy ami a szívemen a számon és hogy nem tudok kibújni a bőrömből.
Mikor megláttam a 14-es Samyangot az volt az első két gondolatom hogy:
1: Ez nagyon sérülékenynek tűnik a kis domború pofikájával,
2: Na most én mit csináljak ezzel?Első körben kimentem kék órában a dunapartra hogy na akkor most aztán megcsináljuk a tipikus kékórás lánchidas parlamentes förtelmet mert bizony ez erre való! (NEM!) Igazából nem is volt kedvem elővenni és akkor jutott eszembe hogy maradjak önmagam... Jó de akkor mi a fészkes fenét kóválygok a dunaparton mint gólyafos a levegőben ahelyett hogy mennék a dolgomra! Én megrögzött szociofotós vagyok. Arcokkal, történetekkel dolgozom. És még valami! Folyamatosan azt tanítom hogy hacsak nem igazolványképet csinálunk akkor mutassunk meg minél többet az alanyunk hátteréből környezetéből mert a…

Csak ez lehetek

Pici sötét szoba....koszos bomladozó ágyak.

A földet ürülék borítja. Mennyezetről lógó apró izzó fénye dereng. Romlott hús szaga keveredik emberi vizelettel. Az ágyon gyerekek fekszenek.  Tizennyolcan laknak a kétszobás vályogházban. Egyik legsötétebb sarokban valami neszez...közelebb megyek...takarók között cseppnyi baba fekszik.  Beteg. Nem tudják mi baja van. Nincs pénz gyógyszerre. Nincs pénz orvosra. Nincs pénz buszra az orvosig. Félretették....lehet hogy megmarad...ha elég erős. Közelebb lépek, lábam megcsúszik, szandálom vöröses barna csíkot húz a földön friss ürülékből... Résnyire nyitott száján sipolva szalad a levegő...apró fogai koromfeketék...majd megmozdulnak. Fél tucanyi döglégy mászik ki a résnyire nyitott ajkak közül.  Még él...de a legyek már a szájába petéztek... Pár órája még egy üszkösödő láb savanyú, lassan bomló szagát éreztem alig pár centire az arcomtól, és nem gondoltam hogy jön még rosszabb.

De hiába...én erre vagyok alkalmas.  Tudom hogy még saját feleségem…

Leica Q teszt....avagy engem átbasztak....

Azoknak akik tanulnak tőlem, vagy ismernek közelebbről számtalan mondat eszükbe juthat ami renszeresen elhagyja ajkaimat, de az egyik talán leismertebb mondat az, amit arra szoktam felelni mikor valaki megkérdezi hogy milyen géppel dolgozom? Milyennel milyennel hát amilyet a kezembe adnak! Fotós vagyok egy gyufásdobozzal is fotózni fogok persze ez nem teszi alkalmasá a gyufásdobozt mondjuk sportfotózásra... A gép másodlagos. Mindig az számit aki mögötte van...jobb géptől nem lesznek jobb képeid max technikailag. Igazából sokáig vártam hogy egyszer kapok egy levelet a Nikontól, hogy támogatásképp ingyen szervizelik a gépemet ha valami történne vele, de még arra a megkeresésemre sem kaptam választ sosem, hogy vajon miért válik le a gumi boritás a gépemről és mit lehetne tenni ellene.... A dolog igazából érthető hisz az én fotóim még mindig nehezen emészthetőek, olyan tartalommal telítettek, amivel az emberek nagy része nem szeret szembesülni. Nem lehet feltenni őket egy oldalra ahol le…