Ugrás a fő tartalomra

Magyar valóság...




Nos mai nappal lezárom az árverést amit a Tűzoltó utcai gyermekonkológia számára szerveztem.
Ígértem egy kis mérleget nektek a cégek, oldalak viselkedéséről akiket felkértem hogy támogassanak egy megosztással.
Pénzt senkitől nem kértem!
Olyat nem kértem ami nekik pénzbe került volna!
Amit kértem az egy kattintás hogy többen lássák a licitálást így talán magasabb áron lehet értékesíteni a képet.

Minden cég/oldal ugyanazt a formalevelet kapta, ami az alábbi volt.

"Üdvözletem! Balassa László Spanyolországban élő fotóművész vagyok. Évente járok haza karitatív munkára , idén a gyermekonkológiát fotózom a pályázati anyagaikhoz stb. Szeretnék másképp is segíteni nekik így arra jutottam hogy egy öt darabos nyomat egyik példányát elárverezem a pénzt pedig az ő számlájukra utaltatom. Tudnátok nekem egy picit segíteni (nyilvánosság) abban hogy a kép minél magasabb áron találjon gazdára? Egy egy ilyen nyomatom 1200-1600 euro áron kel el általában itt nem számítok ilyen magas összegre de azért szeretném ha lenne értelme a dolognak és valóban számítana nekik a befolyt összeg. Magyaránt nagyon hálás lennék ha megosztanátok a nyilvánosság végett. Lehagyhatjátok a nevemet nyugodtan kiírhatjátok hogy ne lájkolja senki az oldalt, a lényeg hogy eljusson sok helyre. Köszönettel: Balassa László A link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=825131080837299&set=a.214215755262171.66618.174461455904268&type=1&theater a klinika oldalán a megosztás: https://www.facebook.com/Egyutt.a.Daganatos.Gyermekekert.Alapitvany"

A következő cégek és facebook oldalak lettek megkeresve.

  • Mazsihisz/ Nem válaszolt.
  • HVG/Nem válaszolt
  • 444/Nem válaszolt
  • NÉPSZABADSÁG ONLINE/Nem válaszolt
  •  JUVENTUS RÁDIÓ/Nem válaszolt
  • ORIGÓ HÍREK/Nem válaszolt
  • INDEX.HU/Nem válaszolt
  • KLUBRÁDIÓ/Ígéret volt de érdemben semmi sem történt.
  • UNICEF MAGYARORSZÁG/ válasz:
    Kedves László! Sajnos ebben nem áll módunkban segíteni. Oldalunkon csak olyanok tevékenységeit/akcióit promótáljuk, akikkel partneri kapcsolatban vagyunk. A partnereinket mielőtt kiválasztjuk, át kell világítanunk, mert ha mi a nevünket adjuk valaki mellé, azzal kvázi deklaráljuk, hogy az adott szervezet hiteles és minden szempontból megkérdőjelezhetetlen. Az Ön által említett alapítvánnyal nem állunk kapcsolatban. Megértését köszönöm!
  • TAN KAPUJA BUDDHISTA FŐISKOLA/Nem válaszolt
  • KERESZTÉNY IDÉZETEK/ Elsőként osztotta meg!
  • REFORMATUS.HU /Nem válaszolt
  • CSÍK ZENEKAR/Nem válaszolt
  • TISZACIPŐ/Nem válaszolt
  • SAMSUNG MAGYARORSZÁG/Nem válaszolt
  • DALSZÖVEG.HU/Nem válaszolt
  • ÁKOS/Nem válaszolt
  • MOLNÁR FERENC KARAMELL/Nem válaszolt
  • HŐSÖK. TŰZOLTÓK, MENTŐK, RENDŐRÖK/Nem válaszolt
  • MÜLLER PÉTER/Nem válaszolt
  • MAGYAR FOTÓMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE/Nem válaszolt
  • TÚRÓ RUDI/Nem válaszolt
  • VADÁSZOK BARÁTI KÖZÖSSÉGE/Válasz: Üdvözlöm, természetesen segítek, de még más megjelenésben is. Ha valamiben segíthetek még nyugodtan szóljon. Üdvözlettel Horváth Károly. ( A csúnya gonosz vadászok ugyebár)
  • KRISNA VÖLGY/Megosztották és kapcsolatban is maradtunk!
  • FOTÓS BÁZIS HUN/Nem válaszolt
  • MAGYAR TERMÉK/Nem válaszolt
  • TOLVAJKERGETŐK/ válasz: Bocs, de ilyesmivel nem foglalkozunk. Ha kitennénk, csőstül jönnének minden hasonlóval, hogy azt is. ( Nem kommentálom döntse el mindenki maga)
  • TRX HUNGARY/ válasz:
    Kedves László! Természetesen örömmel osztunk meg minden hasonló jótékonysági kezdeményezést. Reméljük még időben tudunk segíteni.
  • MC DONALDS MAGYARORSZÁG/Megengedték hogy bejegyzésként közzétegyem az oldalukon...ezt engedély nélkül is megtehettem volna hisz publikus de gyakorlatilag szinte láthatatlan.....
  • RTL KLUB/Nem válaszolt
  • TV 2/Nem válaszolt
  • NŐK LAPJA/Válasz:
    Kedves László! Köszönjük a levelét, egyetlen gondom van, nem tudom, a licitálás a Facebook szabályzata szerint mennyire szabályos, így ekkora oldalként ezt a rizikót nem vállalhatjuk be. Üdvözlettel, NL (erre inkább nem írok semmit)
  • NIKON MAGYARORSZÁG/ Válasz:
    Kedves László!
    Támogatandónak és rendkívül nemesnek tartjuk a kezdeményezést, de belső szabályozásunk nem teszi lehetővé a Facebook oldalunkon való megjelenítést, a poszt megosztását. (újabb levelet írtam hogy miben tudna segíteni a Nikon mint cég nekem hogy gördülékenyebb legyen a dolog de az derült ki hogy csak leírni szeretik a támogatandó és nemes szavakat, természetesen pénzt nem kértem itt sem)

    Számtalan magánember megosztotta a linket és itt ki is emelném Andrassev Ivánt, és Vágó Istvánt, és Sanyi a Bagoly kitalált karaktert, akik elsőként segítettek nagyobb nyilvánosságot elérni. Természetesen vannak visszajelzések, hogy látták e a levelet a címzettek vagy nem ezt azonban nem teszem nyilvánossá.

    Természetesen mindennemű támogatás nélkül is folytatom a dolgot és jövőre is dolgozom karitatív szervezeteknek. Ami a segítséget illeti végtelenül elszomorít, hogy annyira nem képesek egyesek, hogy egy kattintással segítsenek egy ilyen jellegű munkát népszerűsíteni.

    Nagyon köszönök minden segítséget a tömegeknek akik önzetlenül megosztották a hivatkozást és lehetővé tették az árverést! 

Megjegyzések

Joey üzenete…
Spanyolországból érdekes azért megítélni, hogy milyen a magyar valóság. Azt gondolom, hogy teljesen jogos volt a visszautasítás. Végül is simán tűnhet úgy, hogy a saját oldalnak akartál publicitást nyerni. Ami igaz is.

Balassa László üzenete…
Tudod ha ezt az főorvos mondta volna akivel hetekig együtt dolgoztunk a kórház fotóin, vagy az alapítvány vezetője aki évente eg gyógyúlt gyerkőcöt nyaraltathat Spanyolországban, akkor még komolyan is venném....de így hogy jön Joey aki megmondja a tutit zéró információval....nézd fejet hajtok felette gondold ezt....minden jogod megvan hozzá.
Joey üzenete…
Kedves László,

Elnézést kérek, nem megbánatni akartalak, bár így utólag elolvasva, épp így jön le. Ezt sajnálom. Az viszont tény, hogy a cégek ritkán ugranak bele magánember, magánoldalának a népszerűsítésébe - legyen ott bármilyen nemes célért lobogó zászló. Tűzhetsz ki, hirdethetsz meg bármit. Nem lesz népszerűsítés. Talán érthető, miért nem. Feltételezem (nem biztos, hogy igazam van…), hogy amennyiben ezt egy hivatalos intézmény, pl. maga a klinkia tette volna, akkor talán más lenne a helyzet. Talán.

Amennyiben az előző hozzászólásom bántó volt, elnézésed kérem!
Annyira nehéz lett volna egy kicsit lecsekkolni, hogy ki is ez a Balassa és, hogy mit is szeretne valójában? Költői kérdés volt.
Elképesztő ez a közöny.
Balassa László üzenete…
Nem gond...megy nélkülük is :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nyúlszar paradoxon.

Szeretném leszögezni az elején hogy én csípem Bear Gryllst. Amit az a fószer végigcsinál az nem semmi! Jeges vízbe ugrálni, minden gusztustalan csúszómászót megenni, elefántszarból folyadékot préselni és meginni, hát ez nem gyerekjáték.... Minap erdőben bandukolt ahol talált egy adag rénszarvasszart. Pici dekoratív csokibogyók. Ezt a régiek mint a multivitamint fogyasztották! -Közli Bear Hopp be is kap egyet kettőt belőle miközben kitér arra hogy bizony ezek az állatok gyors emésztéssel vannak megáldva így voltaképp az anyagok nagyrésze (vitaminok, ásványi anyagok) megmaradnak benne ami nekünk segíthet a túlélésben. A Nyulak -magyarázza Bear -minimum egyszer megeszik az ürüléküket hogy a tápanyagokat jobban felhasználják. Nos itt bennem létrejött egy kis logikai görcs. Adott egy túlélési helyzet, ahol én mint túlélni vágyó szimbiózisba kerülök egy nyúllal. Nevezzük Dezsőnek. Na most akkor én honnan tudhatom meg, hogy Dezső elsőre szarja ki, vagy már a második körben? Mert ugyeb

Van Dyke technika....Cianotípia barna változat.

Ismertetek pár technikát azoknak akik foglalkoznak cianotípiával és hasonló eljárásokkal....a Van Dyke technika a cianotípia egy változata ám a végeredmény ez esetben egy barna nyomat. Lényeges dolog amit rengetegen kihagynak az a papír enyvezése. Nyúlenyvvel a papírt lekezeljük majd két napig pihenni hagyjuk. Az enyv hatására a papíron megjelenő fotó jóval sötétebb tónusú, kontrasztosabb lesz. a Recept: ferri-ammónium-citrát  : 9gramm, 33cc desztilláltvízben keverve míg áttetsző zöldes nem lesz. Bórkősav : 1,5gr 33cc desztillált vízben oldva ezüstnitrát : 3,8gr 33c desztillált vízben oldva Elsőnek keverjük a ferri amonnium citrátot a borkősavval....öntsük egybe a két folyadékot és lassú határozott ringatással keverjük el.... Az ezüstnitrátot lassan, óvatosan keverjük hozzá kissebb adagokként, hasonló mód keverve. A végeredmény egy áttetsző zöldes folyadék....ha nem áttetsző akkor valószínűleg kuka..... Fontos! a folyadék nem fényérzékeny amíg meg nem szárad! Ettől füget