Ugrás a fő tartalomra

Tévútak

Az egész egy hibás koncepcióból idul.
Azt hiszed hogy birtokolhatsz valamit....ettől a gondolattól fogva minden ostobaság bárhova jutsz is.
Vannak akik másokban keresik a saját középpontjukat....ha te nem leszel nekem végem, ha elhagysz belehalok, stb.
Attól a pillanattól fogva hogy megszületsz egyedül vagy....persze van családod, vannak barátaid, szerelmeid, de ők nem fognak szembenézni semmilyen gonddal helyetted. Nem ők fognak meghalni hanem te, és bizony akkor is egyedül indulsz az útnak mint amikor megszülettél.
Az ember akit szeretsz, veled van mert veled akar lenni az életed egy szakaszán. Ha menni akar nem tarthatod vissza, hisz nem a tulajdonod, sohasem volt az.
Meg kell köszönnöd az időt amit veled töltött, és jó utat kivánni ez a minimum....visszatartani nem tudod...az onnantól beteges vergődés amiből sem te, sem ő nem jöhet jól ki.
Nem volt sosem a te középpontod. Csak egy illúzió volt semmi egyéb amivel becsaptad magad.
A középpont benned kell hogy legyen mert csak az az egyetlen fix dolog az életedben...magadban kell megtalálnod a mozdulatlanság békéjét, nem másban.
Ha ez sikerül csak mosolyogsz azon amit írtam, és nem rándul görcsbe a gyomrod arra a gondolatra hogy az, akit ma szeretsz, aki veled van, holnap talán másfelé indul élete útján elbúcsúzva tőled.
Sok szerencsét fogsz kívánni neki, és boldog leszel.
Nem fogsz kötődni semmihez, mert önmagadban van a mozdulatlanság, és a béke.
Azzal érsz el mindent, ha semmi sincs a kezedben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A nyúlszar paradoxon.

Szeretném leszögezni az elején hogy én csípem Bear Gryllst. Amit az a fószer végigcsinál az nem semmi! Jeges vízbe ugrálni, minden gusztustalan csúszómászót megenni, elefántszarból folyadékot préselni és meginni, hát ez nem gyerekjáték.... Minap erdőben bandukolt ahol talált egy adag rénszarvasszart. Pici dekoratív csokibogyók. Ezt a régiek mint a multivitamint fogyasztották! -Közli Bear Hopp be is kap egyet kettőt belőle miközben kitér arra hogy bizony ezek az állatok gyors emésztéssel vannak megáldva így voltaképp az anyagok nagyrésze (vitaminok, ásványi anyagok) megmaradnak benne ami nekünk segíthet a túlélésben. A Nyulak -magyarázza Bear -minimum egyszer megeszik az ürüléküket hogy a tápanyagokat jobban felhasználják. Nos itt bennem létrejött egy kis logikai görcs. Adott egy túlélési helyzet, ahol én mint túlélni vágyó szimbiózisba kerülök egy nyúllal. Nevezzük Dezsőnek. Na most akkor én honnan tudhatom meg, hogy Dezső elsőre szarja ki, vagy már a második körben? Mert ugyeb

Van Dyke technika....Cianotípia barna változat.

Ismertetek pár technikát azoknak akik foglalkoznak cianotípiával és hasonló eljárásokkal....a Van Dyke technika a cianotípia egy változata ám a végeredmény ez esetben egy barna nyomat. Lényeges dolog amit rengetegen kihagynak az a papír enyvezése. Nyúlenyvvel a papírt lekezeljük majd két napig pihenni hagyjuk. Az enyv hatására a papíron megjelenő fotó jóval sötétebb tónusú, kontrasztosabb lesz. a Recept: ferri-ammónium-citrát  : 9gramm, 33cc desztilláltvízben keverve míg áttetsző zöldes nem lesz. Bórkősav : 1,5gr 33cc desztillált vízben oldva ezüstnitrát : 3,8gr 33c desztillált vízben oldva Elsőnek keverjük a ferri amonnium citrátot a borkősavval....öntsük egybe a két folyadékot és lassú határozott ringatással keverjük el.... Az ezüstnitrátot lassan, óvatosan keverjük hozzá kissebb adagokként, hasonló mód keverve. A végeredmény egy áttetsző zöldes folyadék....ha nem áttetsző akkor valószínűleg kuka..... Fontos! a folyadék nem fényérzékeny amíg meg nem szárad! Ettől füget